BugMe!: gekleurde notitieblaadjes op de iPhone

BugMe! is een oudgediende onder de mobiele applicaties. Het bestaat al meer dan tien jaar en is nu terug in een iPhone-versie, waarbij je de notities ook kunt e-mailen of twitteren.

bug meIn een duister verleden bracht ontwikkelaar Electric Pocket al de applicatie BugMe! voor PalmOS uit. Nu zijn ze terug, met een notitie-applicatie voor de iPhone. BugMe! is een applicatie met zelfklevende gekleurde memoblaadjes, die meteen aan Post-it doen denken. Om te voorkomen dat je beeldscherm of bureau volraakt met gekleurde blaadjes kun je met je vinger op het scherm tekenen. Bij elke notitie kun je ook een herinnering instellen, zodat je tijdig een alarmgeluid hoort.

bugme noteVoor een applicatie die al meer dan tien jaar meegaat, is BugMe! wel met z’n tijd meegegaan. Je kunt nog steeds op het scherm schrijven en tekenen., maar je kunt de notities nu ook delen via e-mail en Twitter. Ook kun je met de functie ‘Save to Home Screen’ de notitieblaadjes op je iPhone-scherm als icoontje toevoegen, zodat je steeds eraan wordt herinnerd (op de afbeelding hiernaast is zo’n icoontje linksonder te zien). Om te voorkomen dat het een rommeltje wordt op je digitale plakbord kun je de notities ordenen en verschillende kleuren kiezen. Het is zelfs mogelijk om een foto als achtergrond te kiezen. BugMe! is handig voor als je iemand moet bellen, je spullen van de stomerij moet ophalen of een ander klusje moet uitvoeren: door het op te schrijven maak je je hoofd leeg en kun je je beter concentreren.

BugMe! is niet de eerste iPhone-applicatie waarmee je gekleurde notitieblaadjes kunt plakken. In de App Store is ook Stick It te krijgen, die naar eigen zeggen al meer dan 600.000 keer is gedownload. Die is duurder (€1,59) en vergt meer opslagruimte omdat er achtduizend achtergrondplaatjes zijn meegeleverd.

Downloaden: BugMe! (€0,79 – introductieprijs)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2010, 21:30
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.