Breaking News-app 2.0: zelf topics volgen en nieuws op de kaart

Breaking News voor de iPhone heeft een update gekregen. Je kunt nu eigen topics kiezen, nieuws volgen op basis van 'ongoing stories' en het nieuws bekijken op een kaart.

breaking news appDe app van Breaking News (voorheen BNO) heeft vandaag een update gekregen. Deze voormalig Nederlandse nieuwsdienst is tegenwoordig eigendom van MSNBC en levert breaking news op wereldniveau. De site houdt honderden nieuwsbronnen in de gaten en weet daardoor als eerste wanneer er ergens in de wereld een ramp of een politieke aardverschuiving plaatsvindt. Het nieuwsteam werd bekend via het Twitter-account @breakingnews en in de app is die sterke link met Twitter nog steeds te herkennen. In deze update zijn een paar handige functies toegevoegd. Zo kun je je favoriete topics volgen via een aangepaste feed.

Toch klinkt dat handiger dan het in werkelijkheid is. Je kunt bij het openen van de app kiezen uit topics die op dit moment actueel zijn, zoals ‘Angela Merkel’ of ‘Egypt protest’. Ook kun je door de lijst met nieuwtjes bladeren en vervolgens het bijbehorende topic aantikken als ‘Add to My Topics’. Handig? Jawel, maar je kunt niet zelf zoektermen invoeren. Ben je vooral geïnteresseerd in de situatie in Indonesië of nucleaire wapens, dan moet je wachten tot een nieuwtje over deze onderwerpen langskomt. De app heeft ook een kaart (zie boven) gekregen, waarop je de nieuwtjes in hun geografische regio geplaatst ziet. Daarbij zie je meteen wat de focus van de app is: de meeste nieuwtjes spelen zich af in de Verenigde Staten. Het Midden Oosten krijgt ook wel wat aandacht omdat er veel brandhaarden zijn en wat Europa betreft ligt de nadruk meer op Engeland dan op Nederland. Naast het onderdeel ‘My topics’ is er ook een onderdeel ‘Ongoing stories’ toegevoegd, over nieuwsverhalen die zich nog aan het ontwikkelen zijn. Bij de ‘Hot topics’ zie je onderwerpen waarover veel wordt gesproken, zoals werkloosheid en protesten.

Voor de gewone Telegraaf-lezer die wil weten of er een garagebrandje in de buurt is geweest, is deze app dan ook totaal ongeschikt. Je moet Breaking News voor iPhone volgen omdat je je druk maakt over zaken als de Eurozone-crisis, de Russische parlementsverkiezingen of het Iraanse nucleaire programma. Dichtbij huis zijn overigens wel de Belgische granaataanvallen in het nieuws.

Downloaden: Breaking News for iPhone (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2011, 22:26
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.