Bouwvergunning nodig? iPhone-app Vergunning geeft (onbetrouwbaar) antwoord

Vergunning is een iPhone-applicatie van het ministerie van VROM, waarmee je kunt kijken of je voor een verbouwing of andere werkzaamheden een bouwvergunning nodig hebt.

vergunning iphoneHeb je voor een bepaalde bouwactiviteit een bouwvergunning nodig? In de onlangs gelanceerde iPhone-applicatie Vergunning van het ministerie van VROM kun je het voortaan opzoeken. Vergunning is gebaseerd op het Besluit omgevingsrecht, bijlage II. Het geeft antwoord op de vraag of je voor een nieuwe dakkapel, de aanbouw, of een schuurtje in de tuin een vergunning bij de gemeente moet aanvragen. Ook het slopen van een pand, hoe om te gaan met monumenten en andere zaken waar je bij bouwactiviteiten rekening mee moet houden, staan in de app. De procedure bestaat uit drie stappen: je kiest de uit te voeren werkzaamheden, beantwoordt een aantal vragen en krijgt daarna meteen te zien of je aan de slag kunt of eerst langs de gemeente moet voor een vergunning.

De app bevat de regels voor omgevingsvergunningsvrij bouwen, zoals ze vanaf morgen (1 oktober) gelden. Wel is het aan te raden om na het raadplegen van de app ook nog even op de website van de gemeente te kijken. De ontwikkelaar geeft namelijk aan dat de eerste versie (0.9) nog niet volledig foutloos zal zijn en dat je eventuele fouten kunt doorgeven. Zo ben je als gebruiker dus eigenlijk nog niet veel wijzer en dien je vooral als betatester. Een definitieve versie volgt later dit jaar.

Eerder ook al in de App Store verschenen: de betaalde app iBouwbesluit, waar we eerder al eens over schreven toen je de app gratis kon krijgen vanwege App Event.

Downloaden: Vergunning (gratis)
Via: VROM-website
Tipgever: Marius

vergunning

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2010, 21:22
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.