Blurb Mobile: verhalen vertellen aan de hand van foto’s

Publicatieplatform Blurb heeft een app uitgebracht waarmee je verhaaltjes kunt vertellen in de vorm van een fotostroom.

blurb mobileBlurb kwam deze week bij ons op bezoek om een nieuwe app te demonstreren. Blurb Mobile is een app waarmee je verhaaltjes kunt vertellen aan de hand van foto’s. Het is een nieuwe stap voor het bedrijf, dat vooral bekend staat als platform om zelf boeken te publiceren. Je kunt bij Blurb bijvoorbeeld fotoboeken laten maken, waarbij een koppeling met Adobe Lightroom is gemaakt. De iPhone-app heeft daar overigens helemaal niets mee te maken; die is volledig gericht op het vastleggen van belevenissen. Je maakt een verhaaltje van foto’s, video’s en audioclips.

blurb mobile iphoneIn de gratis versie is ruimte voor 8 foto’s, 1 audioclip van 30 seconden en 1 video van 10 seconden. Wil je meer, dan kun je voor €1,59 de Plus-versie aanschaffen. Die geeft je de mogelijkheid om 15 foto’s te gebruiken, plus 1 audioclip van 2 minuten en 3 video’s van 30 seconden. Bovendien krijg je er dan nog 8 extra thema’s bij. Standaard heb je in de gratis versie keuze uit 7 thema’s.

Blurb Mobile is vooral bedoeld voor consumenten. Je kunt de verhalen delen via e-mail, Twitter of Facebook, waarbij momenteel nog alleen een linkje wordt geplaatst. In de toekomst kun je de foto’s zelf ook op Facebook zien. Intussen is Blurb alweer bezig aan een versie 2.0, zo vertelde lead software engineer Peter Hulst ons. Je kunt foto’s en video’s importeren vanuit je camerarol, maar je kunt ze ook meteen vanuit de app maken met de camera. Vervolgens zijn er eenvoudige bewerkingen beschikbaar, zoals bijsnijden, roteren en volgorde veranderen. Het is bovendien mogelijk om tekst op de foto’s te zetten. Een locatietag zorgt ervoor dat je later nog steeds weet waar een foto is gemaakt. Vergeet niet de locatieservice op je iPhone aan te zetten, want Blurb heeft een kleine bug waarbij de app momenteel crasht als er geen locatie kan worden bepaald.

Downloaden: Blurb Mobile (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2011, 19:15
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.