Nieuw in de App Store: officiële applicatie NOS Journaal op de iPhone (iPhoneclub-primeur)

In de App Store is nu de officiële NOS Journaal-applicatie van de NOS beschikbaar. NOS Journaal toont de meest recente journaals, zowel via Wi-Fi als via 3G. Een iPhoneclub-bezoeker ontdekte de applicatie vroegtijdig waardoor de lancering met een dag werd vervroegd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

nos journaalOntwikkelaar Webstate maakt al een tijdlang een journaal-applicatie voor de iPhone. Maar hoe lang nog? De NOS heeft namelijk een eigen journaal-applicatie gemaakt, waarmee je de laatste twee journaals kunt bekijken. De applicatie werkt zowel via Wi-Fi als via 3G en is nog gratis ook. Tipgever Paul zag NOS Journaal korte tijd in de App Store staan en installeerde de applicatie snel. Op dit moment is de applicatie helaas weer offline gehaald. NOS Journaal toont het laatste NOS Journaal en het laatste 8 uur Journaal on demand op je iPhone.


Toen we dit nieuwtje schreven was de applicatie niet in iTunes verkrijgbaar, maar op AppShopper was wel informatie te vinden. De ontwikkelaars waarschuwen dat sommige 3G-abonnementen onvoldoende bandbreedte hebben om soepel te kunnen kijken. Ook raden ze een flatfree-abonnement aan. Buiten Nederland kun je om hoge roamingkosten te vermijden beter alleen Wi-Fi gebruiken.

journaal nos iphone

De NOS maakte eerder al de applicatie NOS Teletekst, maar daarbij staat de naam van een externe ontwikkelaar (Karel Krekel, E-Office). Bij NOS Journaal staat de NOS zelf als ontwikkelaar genoemd. Hieronder de iconen van beide applicaties:

NOS Journaal en NOS Teletekst

De NOS Journaal-applicatie is inmiddels weer beschikbaar via de volgende link: NOS Journaal (gratis) (voor alle duidelijkheid: de link werkt dus momenteel niet)

Meer info: NOS Weblog en AppShopper
Downloaden: NOS Journaal (gratis)
Tipgever: Paul, bedankt!

NOS Journaal is inmiddels voor iedereen beschikbaar, dus het artikel is waar nodig bijgewerkt en aangevuld. Lees ook de bijbehorende weblogpost van NOS over het onstaan van de applicatie (met een schouderklopje voor Paul/iPhoneclub.nl voor de ontdekking van de applicatie in de App Store).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 1:34
Categorie
Amusement
54 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.