Hulp op zak: app helpt bij kwaaltjes in het buitenland

Hulp op zak voor de iPhone en iPod touch is een applicatie die informatie en hulp biedt bij allerlei kwaaltjes en problemen in het buitenland. Het is bijna een verplichte download voor iedereen die op vakantie gaat.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Hulp op zak iPhone iPod touchVakantiegangers, let u op? Deze woensdag is er een gratis applicatie uitgekomen die ontzettend handig kan zijn op vakantie. Hulp op zak voor de iPhone en iPod touch biedt is een grote bron van kennis voor kwaaltjes en ziektes in het buitenland. De app laat zien welke inentingen handig zijn voor vakantiebestemmingen, heeft alarmnummers van instanties en biedt een overzicht aan medische problemen en symptonen. Het heeft zelfs een woordenboek aan boord waarmee je gezondheidsproblemen uit kan leggen in zeven verschillende talen.

HoofdmenuAdemhalingsmoeilijkheden in het Spaans. Een blaasontsteking in het Duits. De pil in het Turks. Het telefoonnummer van de Menzis-zorgverzekering. Het nummer van de Prima voor elkaar-reisverzekering. Wat moet je doen bij baby-acne? Hoe voorkom je blaren? Wat is Fibromyalgie? Wat zijn de verplichte vaccinaties in Burundi?

Hulp op zak heeft overal het antwoord op. De applicatie is ingedeeld in vier overzichtelijke tabbladen (Info per land, Medisch A-Z, Woordenboek en Alarmcentrale) en biedt bovenaan elk overzicht een zoekfunctie. Bovendien staan rechts in het scherm de letters van het alfabet om snel naar een beginletter te gaan. De app is ontdaan van alle poespas en dat maakt hem verrassend eenvoudig in gebruik. Bij de telefoonnummers staat natuurlijk ook het nummer waarop Europeesche Verzekeringen zelf is te benaderen, maar de aanbieder van reisverzekeringen is niet zelfzuchtig geweest en biedt ook gewoon de telefoonnummers van alle concurrenten.

Europeesche Verzekeringen heeft een applicatie neergezet waar iedereen wat aan kan hebben voor aanvang van een reis, op reis, of als encyclopedie achter de hand. Het is bijna een verplichte download voor iedereen die de iPhone meeneemt op vakantie.

Medisch handboek Hulp op zak vertalen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2014, 21:44
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen buitenland, medisch, vakantie, woordenboek, ziekte, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.