BeOrNot: hoeveel Belgische iPhone-gebruikers zijn er?

De applicatie BeOrNot is bedoeld om het aantal Belgische iPhone-gebruikers te achterhalen. Hoewel de aantallen niet betrouwbaar zullen zijn, valt er toch interessante informatie mee te achterhalen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

beornotOntwikkelaar Benoit Bourdon heeft een applicatie ontwikkeld, om te achterhalen hoeveel iPhones er in België in omloop zijn. Het plan is om dit te meten met de applicatie BeOrNot, die gratis in de App Store verkrijgbaar is. Op het eerste gezicht zou je denken: dit heeft helemaal geen zin. Misschien installeert maar 2% van de Belgen de applicatie, waardoor je alsnog geen idee hebt hoeveel iPhones er in gebruik zijn. Maar toch zijn er via de applicatie wel interessante gegevens te ontdekken: zo kun je precies per stad en regio zien hoeveel BeOrNot-gebruikers er zijn, zodat je bijvoorbeeld kunt zien of de Vlamingen of Walen eerder geneigd zijn om de app te in stalleren.

Verder kun je ook zien bij welke operators de iPhone-gebruikers een abonnnement hebben. Het idee is dat je ook kunt zien hoe het iPhone-bezit groeit in de loop van de maanden. Origineel idee, maar het is de vraag hoeveel mensen de applicatie daadwerkelijk gaan installeren. Het was misschien een beter idee geweest om de functie onzichtbaar in een populaire gratis app te laten inbouwen, zoals de UiTagenda. De ontwikkelaar is ook van plan om de applicatie uit te breiden naar andere landen. Op dit moment is BeOrNot alleen geschikt voor België maar is wel in de Nederlandse App Store te vinden.

Downloaden: BeOrNot (gratis)
Tip via Bram

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:19
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.