BBC iPlayer nu ook in Nederlandse en Belgische App Store

De BBC heeft iPlayer eindelijk uitgebracht in andere landen dan Engeland. Met de app kun je films en series die op de Britse zender werden uitgezonden terugkijken. Een abonnement is wel nodig om alles te bekijken.

BBC iPlayerBBC’s variant op Uitzending Gemist, BBC iPlayer, was al enige tijd beschikbaar in de Britse App Store. De app werd niet buiten het thuisland uitgegeven om zo mogelijke licentieproblemen te voorkomen. Een probleem dat nu opgelost lijkt te zijn: de app is beschikbaar in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en andere Europese landen. Een klein deel van de aangeboden series is gratis beschikbaar, maar om alles te bekijken moet je een abonnement afsluiten.

Deze internationale versie van de app moet niet alleen dienen als een inhaalservice voor gemiste programma’s. Het is vooral een video-on-demand service. Programma’s die de BBC net heeft uitgezonden vinden hun weg naar de app, maar daarnaast is er ook een bibliotheek aan veel oudere programma’s te vinden.

De gratis films en series lijken vooral beschikbaar te zijn om je een voorproefje van het totaalaanbod te geven. In totaal tien programma’s zijn gratis te bekijken, waarvan eentje vertelt wat er allemaal te bekijken is met een abonnement. Dit kost je 7 euro per maand of 50 euro per jaar. Abonnees kunnen programma’s ook vooraf downloaden, om er op een internetloos moment naar te kijken. Het is mogelijk om video via 3G te streamen, maar de beeldkwaliteit gaat dan wel achteruit.

Alles is te sorteren op alfabet, genre, uitkomstdatum en populariteit. Content wordt getoond in een met foto’s gevulde layout waar je horizontaal doorheen navigeert. Tap je op iets dat je wil bekijken, dan verschijnt er een pop-up venster met daarin de video. Daar vind je ook knoppen om een programma aan te raden via Twitter, Facebook en e-mail.

Downloaden: BBC iPlayer (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2011, 11:12
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.