Rehearsal: op de iPhone film- en toneelteksten repeteren

Rehearsal is een iPhone-applicatie voor acteurs, waarmee je teksten kunt repeteren voor films, toneelstukken en reclamespots. De scripts stuur je in PDF- of Word-formaat naar de applicatie.

rehearsal icoonVoor elke doelgroep is wel een passende iPhone-applicatie te vinden. Acteurs bijvoorbeeld: zij kunnen de applicatie Rehearsal installeren, om op de iPhone film- en toneelteksten te repeteren. De applicatie is in samenwerking met David H. Lawrence XVII ontwikkeld, bekend van de tv-series Heroes en Lost. In de applicatie Rehearsal kun je je scripts in PDF- of Word-formaat importeren. Je kunt het script ook via e-mail naar je iPhone sturen. De zinnen die je zelf moet uitspreken kun je in geel markeren en eventueel kun je tekst, audio, foto’s en video’s toevoegen.

Het is ook mogelijk om de eigen regels te verbergen met de blackout-functie, om te controleren of je alles uit je hoofd weet. Maar er is nog meer mogelijk: je kunt bijvoorbeeld meerdere opnames maken van de uitgesproken teksten, om ze later nog eens terug te luisteren. Je kunt een opname in mp3-formaat naar anderen sturen.

rehearsal screens

Na installatie kun je drie scripts laden; daarna kun je voor €1,59 per stuk extra scripts toevoegen via een In App Purchase. De fanatieke acteurs kunnen ook een abonnement nemen op maand- of jaarbasis. Nu is het staren op zo’n klein schermpje niet altijd even makkelijk; vandaar dat de ontwikkelaars ook een iPad-versie in de planning hebben.

Downloaden: Rehearsal (gratis – extra scripts via In App Purchase van €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2010, 15:25
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.