iCrossword: native kruiswoordpuzzels voor de iPhone

iCrossword zorgt ervoor dat je kruiswoordpuzzels op de iPhone kunt invullen. Het werkt met het .puz bestandsformaat, maar versie 0.1 van iCrossword heeft nog wel wat verbeteringen nodig.

iCrosswordKruiswoordpuzzels… hebben ze na de Sudoku-hype van twee jaar geleden nog steeds een toekomst? Ja, zegt de maker van iCrossword, zeker als een applicatie het bestandsformaat .puz ondersteunt, zodat je online kruiswoordpuzzels van bijvoorbeeld de New York times kunt laden. De puzzels in puz-formaat plaats je in de map /var/root/Library/iCrossword/puz.

iCrossword - ingevulde puzzelVersie 0.1 van iCrossword is te installeren via Installer.app en brengt je met een dubbeltap op de navigatiebalk naar het instellingenscherm. Toch valt de bediening nog wel wat tegen: bij het invullen van een woord moet je bijvoorbeeld handmatig naar het volgende vakje gaan. Het was handiger geweest als de cursor na elke letter automatisch naar het volgende vakje springt. Verder nemen de opgaven zelf een heel scherm in beslag; het zou handiger zijn als je tijdens het lezen van een opgave een deel van de puzzel zelf kunt zien. Nu moet je steeds tussen drie schermen (puzzel, Across en Down) heen- en weerbladeren. Een zoomfunctie om beter overzicht te krijgen van de reeds ingevulde letters, zou ook een welkome aanvulling zijn. En dan speelt er nog het probleem hoe je aan goede Nederlandse kruiswoordpuzzels in het puz-formaat komt. Er zijn op internet waanzinnig veel online kruiswoordpuzzels te vinden, maar die moet je bijna altijd in de browser zelf invullen. Is er een puzzelfanaat onder de lezers die ze wel kent?

iCrossword wordt geleverd met één voorbeeldpuzzel en werd ontwikkeld door Chris Miles van RustyRedWagon.com. De ontwikkelaar heeft de applicatie alleen getest met firmware 1.1.2 maar gebruikers melden al dat het ook bij firmware 1.1.3 werkt. Je moet de repo http://iphone.rustyredwagon.com/repo aan Installer.app toevoegen om iCrossword te kunnen installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2008, 13:24
Categorie Diensten
Onderwerpen firmware, puzzel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.