Apple gaat iDisk-applicatie voor de iPhone uitbrengen

Apple gaat binnenkort in de App Store een applicatie uitbrengen, waarmee je vanaf de iPhone toegang hebt tot bestanden op je iDisk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

idiskApple heeft een iDisk-applicatie aangekondigd, waarmee je vanaf je iPhone toegang krijgt tot de bestanden op je iDisk. De iDisk is een online opslagruimte (gratis bij MobileMe) waarmee je PDF-, Word- en andere bestanden kunt opslaan. Deze bestanden kun je straks ook op je iPhone bekijken. Via de iDisk-applicatie op de iPhone kun je straks ook bestanden naar mensen toesturen.

mobileme idiskDit werkt zonder dat daar e-mailattachments aan te pas komen. In plaats daarvan stuurt iDisk een e-mail met een link, zodat de ontvanger op elk moment zelf kan besluiten om te downloaden. De iPhone-applicatie voor de iDisk komt binnenkort gratis beschikbaar in de App Store.

De informatie over de nieuwe applicatie is te vinden op de website van Apple, bij de informatie over MobileMe. Daar staat ook dat de iPhone-applicatie populaire bestandstypes zoals Microsoft Office en iWork ’09 aankan. PDF’s zijn ook via de iPhone te bekijken, zowel in portret als in landscape. Eenmaal opgehaalde bestanden hoef je niet opnieuw te downloaden omdat ze offline beschikbaar zijn.

Er zijn in de App Store al behoorlijk wat applicaties verkrijgbaar waarmee je bestanden op je iDisk kunt bekijken. Ze zijn bijna allemaal betaald, bijvoorbeeld Air Sharing (€7,99), OneDisk (€3,99), Mobile Disk (€0,79) en ReaddleDocs (€3,99)

Meer info: Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:17
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.