App Gemist: Facebook, IKEA, Drafts for iPad en meer

In de rubriek App Gemist behandelen we nogmaals de belangrijkste iPad apps van de afgelopen week. Deze week onder meer Facebook, IKEA en Drafts for iPad.
Rick Stevenhaagen - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn afgelopen week weer veel nieuwe apps en updates binnengekomen. In de rubriek App Gemist behandelen we nogmaals de belangrijkste apps, zodat je er zeker van kan zijn dat je niets over het hoofd ziet. Zo stond deze week onder meer in het teken van de langverwachte Facebookupdate en bracht Quark een voorvertoning uit van een programma dat je verschillende lay-outs leert maken en de grondbeginselen van grafisch design.

Facebook – Facebook heeft een compleet vernieuwde versie van de universele iOS-app uitgebracht, die ook op de iPad te gebruiken is. De app is tweemaal sneller geworden en laadt content supersnel. Er is niet langer sprake van een volledige webview, waarbij in feite webpagina’s werden geladen, maar van een complete native applicatie in Objective-C. De belangrijkste snelheidsverbeteringen zijn te merken bij het opstarten van de app, bij het bladeren door de nieuwsfeed en bij het laden van foto’s.
Downloaden: Facebook (gratis)

Quark DesignPad – De bekende softwaremaker Quark heeft een previewversie van Quark DesignPad uitgebracht. De app geeft je de mogelijkheid om eenvoudige pagina’s op te maken op de iPad. Als vormgever kun je op die manier leren hoe je verschillende layouts maakt en leer je de grondbeginselen van grafisch design. Je begint met één van de voorgedefinieerde sjablonen voor een advertentie, poster, nieuwsbrief of brochure en past deze aan met multi-touchbewegingen.
Downloaden: Quark DesignPad (preview) (gratis)

Skype – De bekende videobel- en chatapplicatie Skype voor de iPad heeft een update gekregen naar versie 4.1. Die zorgt ervoor dat je voortaan foto’s kan versturen naar degene waarmee je chat, ervan uitgaande dat diegene ook een versie van de app heeft waarmee dat mogelijk is. Het maakt niet uit hoe groot de foto’s zijn die je wilt versturen of ontvangen. Ook stelt Skype dat de gegevens van personen uit je contactenlijst vanaf nu beveiligd worden opgeslagen op de servers van de dienst.
Downloaden: Skype (gratis)

Ikea – IKEA organiseerde een persdag om de nieuwe IKEA Catalogus 2013 te vieren, maar eigenlijk was de app al wat eerder bijgewerkt. Zoals je op iPhoneclub hebt kunnen lezen is de IKEA-gids voor het eerst voorzien van allerlei digitale extra’s. Met augmented reality kun je deuren van kasten openen, de stijl van een kamer veranderen en verder kijken dan de informatie die alleen op de foto zichtbaar is. Je kunt ook foto’s van IKEA-designers bekijken en interviews met ze doorlezen. Kamers veranderen van stijl, zodra je door de camera van je iPhone of iPad naar de pagina’s van de gedrukte gids kijkt.
Downloaden: IKEA Catalogus (gratis)

Drafts for iPad – Draft is misschien wel de snelste schrijfapplicatie voor de iPhone. Je kunt er snel iets mee opschrijven, zonder dat je eerst op knoppen hoeft te drukken. Vanaf nu is Drafts ook geschikt gemaakt voor de iPad. Als je de app start, zie je meteen een leeg wit vel waar je op kan beginnen te tikken. Je verzint later maar wat je met de tekst wil doen. Je kan de notitie opslaan in de applicatie en die via een clouddienst met de iPhone-versie synchroniseren, of je stuurt hem meteen door naar een van de vele toepassingen.
Downloaden: Drafts for iPad (€2,39)

Palaver – Hip kan je het al bijna tien jaar niet meer noemen, maar chatten via IRC is niet uit het internetbeeld weg te slaan. Met de nieuwe universele iPad- en iPhone-app Palaver kan je nog steeds al dan niet besloten chatkanalen vinden en betreden, maar de app doet dat wel met moderne middelen. Zo ondersteunt de applicatie iCloud zodat je voorkeuren kan synchroniseren tussen de versie op de iPad en op de iPhone.
Downloaden: Palaver (€2,39, universele app)

Chatworthy – De nieuwe iPad-app Chatworthy werpt een drempel op. De applicatie laat je na het opstarten niet alleen een account maken voor de app zelf, maar je mag ook je inloggegevens van het fotonetwerk Instagram invoeren. Dat doe je zodat je daarna in een locatie op de kaart kan aanwijzen waar je Instagram-foto’s van wilt zien. Daarna ben je in staat elke foto te bekijken, te liken, te becommentariëren en… erover te chatten. Als het aan Chatworthy ligt, chat je dadelijk over al het mooist wat sociale media te bieden heeft.
Downloaden: Chatworthy (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 17:39
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.