Nieuwsapp Prismatic voor iPhone laat alleen zien wat jij belangrijk vindt

Prismatic is een nieuwsapp met een persoonlijke nieuwsfeed door handmatig ingevoerde interesses, het analyseren van je Facebook-, Twitter-, Google- of Prismaticprofiel en door het beoordelen van artikelen.

Prismatic ScreenshotPrismatic behoort tot de soort nieuwsapps die jouw interesses goed wil leren kennen, zodat hij je alles kan laten lezen wat jij wilt weten. De app biedt een persoonlijke nieuwsfeed aan de hand van je Facebook-, Twitter-, Google- of Prismaticprofiel. De profielen worden geanalyseerd om een goed beeld van je interesses te krijgen en na het handmatig invoeren van jouw favoriete onderwerpen in de app geef je per nieuwsitem aan of je die wel of niet interessant vindt.

De app vraagt meteen om koppeling met Facebook, Google of Twitter, zodat het nieuws direct persoonsafhankelijk is. Je kunt ook kiezen om vanaf nul te beginnen. Hiervoor moet je wel een account bij Prismatic aanmaken. Na het registreren vraagt de app om je locatie te gebruiken voor lokaal nieuws. Vervolgens kies je uit een lijst van interesses gebaseerd op jouw locatie en selecteer je een aantal nieuwsuitgevers. Tijdens het testen proberen we de app zo Nederlands mogelijk te houden en selecteren dus bier, kaas, strand en Nederlands nieuws. Hierna laat de app zien hoe je aan kan geven of het nieuws dat getoond wordt, voor jou relevant is of niet. Daarna verschijnt er een nieuw lijstje met interesses wat niet gebaseerd is op locatie en in tegenstelling tot categorieën als kaas of bier kan je nu kiezen uit onder meer verkiezingen, reizen, eten en sport.

Prismatic Screenshot 2Ondanks dat de app vraagt om toegang tot je locatie, is het nieuwsoverzicht volledig samengesteld uit Engelstalige bronnen. Het heeft veel weg van een RSS-reader. Het enige zichtbare verschil is de mogelijkheid tot het wegdrukken en goedkeuren van artikelen, in de hoop dat er uiteindelijk een gepersonaliseerde stream uit rolt. Dit werkt als volgt: plaats je vinger op een artikel totdat er drie iconen verschijnen en sleep je vinger naar het icoontje dat aangeeft dat je dit soort nieuws niet waardeert (links), juist wel (midden) of wilt delen via Facebook, Twitter of mail (rechts). Of de app daadwerkelijk de juiste informatie voorschotelt is na kort gebruik lastig te zeggen, maar na het positief beoordelen van een aantal artikelen over het onderwerp ‘strand’, verschenen er wel een aantal gerelateerde nieuwsberichten in de feed.

Naast het nieuwsoverzicht, dat centraal staat in deze app, is er ook een apart menu dat je kunt bereiken door van rechts naar links over het scherm te vegen. Hier kan je per nieuwsbron of interesse zoeken wat je wilt lezen en direct andere nieuwsbronnen of interesses toevoegen of gebruikmaken van de zoekfunctie.

Downloaden: Prismatic (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2012, 9:35
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.