AOL schakelt iPhone in voor betaalde klussen: AOL Seed

AOL Seed is een applicatie waarmee je als iPhone-gebruiker klussen van AOL Seed kunt bekijken. Je kunt je ook voor klussen aanmelden en de teksten van artikelen via de applicatie inleveren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

aol seed iphoneEen paar jaar geleden was “user generated content” het toverwoord in de mediawereld. Door gebruikers in te schakelen kreeg je een berg gratis content, zonder dat je iemand in dienst hoefde te nemen. Soms bleek dat goed te werken (bijvoorbeeld bij nieuwsfoto’s) maar niet altijd en veel mediabedrijven leerden al snel dat je voor kwalitatief goede content gewoon moet betalen. AOL heeft daarvoor AOL Seed opgericht, een manier om het blognetwerk van dit bedrijf te vullen. Iedereen kan artikelen bijdragen en krijgt ervoor betaald. Je maakt een gratis account op Seed.com aan en kijkt of er interessante klussen langskomen. Zo kun je bijvoorbeeld de deur uitgaan om fout gespelde teksten in je omgeving te fotograferen. Je hebt 4 dagen de tijd om leuke spelfouten te vinden en krijgt er $10 voor.

Blijf je liever thuis, dan kun je een artikel schrijven over dikmakende dierensnacks voor $30 of een profiel van modeontwerper Laquan Smith schrijven voor $75. AOL is trouwens niet het enige Amerikaanse bedrijf dat dit soort klusjes aanbiedt, want content farms zoals eHow en Demand Media vullen hun websites ook met content van buitenstaanders.

AOL heeft nu een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee Seed-deelnemers kunnen volgen welke klussen er liggen. Je kunt vanuit de iPhone-applicatie je ook aanmelden voor klussen, het stuk schrijven en daarna indienen. Er verschijnt in de applicatie een lijst met ingediende werkstukken, statistieken hoe de geplaatste stukken presteren en een mogelijkheid om bij breaking news meteen AOL op de hoogte te stellen.

De opdrachten hebben betrekking op lifestyle, technologie, gezondheid en andere human interest-onderwerpen. Het mooie is dat je met dit soort diensten ad-hoc wat kunt bijverdienen als je werkloos bent geraakt, door ziekte of een handicap niet in een normale baan kunt werken of gewoon geen zin hebt om om negen uur ‘s ochtends frisgewassen achter je bureau te zitten omdat de baas dat eist. Voor alle opdrachten moet je wel perfect Engels beheersen en deskundigheid hebben op het aangegeven gebied. Omdat de applicatie vooral op bijklussende Amerikanen is gericht is deze alleen in de Amerikaanse App Store te vinden.

Downloaden: AOL Seed (gratis – US App Store)

aol seed

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2010, 23:36
Categorie Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.