Ajax Mobile: iPhone-app en mobiele abonnementen

Ajax heeft een mobiele strategie uitgerold: Ajax Mobiel. Het bestaat uit een app voor meerdere platformen en een eigen aanbod van telefoons en abonnementen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ajax-mobileVoetbalclub Ajax gaat mobiele apps uitbrengen en telefoontoestellen en -abonnementen verkopen. Vandaag werd tijdens een presentatie in Amsterdam het plan onthuld. Een iPhone-applicatie ligt nog ter goedkeuring bij Apple; een vergelijkbare Android-applicatie is al in de Android Market te vinden. De applicatie is ook geschikt voor Nokia en Blackberry. De app bevat allerlei informatie en nieuws over Ajax, aangevuld met live-statistieken tijdens de wedstrijd. Vanaf november zal er elke maand een nieuwe release uitkomen, met functies als video, community, een merchandise-store en locatiegebaseerde functies in het stadion. Daarnaast gaat AFC Ajax mobiele abonnementen op de markt brengen onder de naam Ajax Mobile.

samsung-smartphoneAjax start ook met drie abonnementen, die in prijs variëren van €19,95 tot €45,50 per maand. Je krijgt er een Samsung Apollo of een Samsung Galaxy S (Android) bij, geleverd in een Ajax-cadeaudoos. Beide toestellen zijn standaard al voorzien van de Ajax-app. Ajax werkt voor de abonnementen samen met 6GMOBILE, een bedrijf dat misschien niet zo bekend is, maar dat al eerder het eigen merk Tringg en Kruidvat Mobiel op de markt bracht. De virtuele operator maakt gebruik van het netwerk van KPN. De toestellen zijn voorzien van een ‘unieke ringtone en wallpaper’ (niet op de afbeelding te zien), een mobiele clubservice om doelpunten, samenvattingen en videonieuws te ontvangen (kosten tussen €2,50 en €4,50 per maand), toegang tot Mr Ajax (€0,75 tot €1 per maand) en voor mobiel dataverkeer betaal je 25 eurocent per MB. Een databundel is niet inbegrepen en de flexibiliteit is aardig beperkt, want bij de Samsung Apollo ben je verplicht het AJAX Mobile 180-abonnement af te sluiten; de twee duurdere abonnementen zijn alleen bedoeld voor de Galaxy S.

ajax-1

Ajax-app op je iPhone

Maar lezers van iPhoneclub zitten natuurlijk niet op een Samsung-telefoon te wachten. Die hebben al een iPhone of iPod touch en willen weten wat de app te bieden heeft. Ajax is begin dit jaar begonnen met het uitrollen van een mobiele strategie. De app maakt deel daar vanuit en zal aanvankelijk nieuws en doelpuntinformatie leveren. Er is daarbij rekening gehouden met het feit dat in een stadion 50.000 toeschouwers tegelijk de app willen gebruiken.

ajax-2

De mobiele strategie is volgens het persbericht van Ajax weer gekoppeld het concept ‘het slimme stadion’, waarbij er een geheel nieuwe community en stadion-ervaring moet worden neergezet, met integratie van mobiel en schermen in het stadion, communicatie met de achterban en zoeken naar parkeerplaats, stoelnummers, consumpties en vrienden met een Friend Finder.

ajax-3

De app bevat 4 tabbladen onderin het scherm: Nieuws, Wedstrijden, Team en Meer. Aanvankelijk zal de content in vergelijking met andere

Meer informatie is te vinden op de pagina http://www.ajax.nl/Ajax-Mobile.htm.

ajax-4

Helaas is deze disclaimer nodig: in de reacties zijn alleen discussies over Ajax Mobile toegestaan. Off-topic discussies over steden en voetbalclubs in het algemeen wordt niet getolereerd. Het niet respecteren van dit verzoek leidt tot een onmiddellijke IP-ban en het sluiten van de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 14:03
Categorie Sport
Onderwerp ajax

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.