Adobe introduceert Adobe Revel, een ‘Lightroom voor de iPad’

Adobe introduceert Adobe Carousel, een Lightroom-oplossing voor de Mac, iPad en andere iOS-apparaten. Je kunt er foto's mee opslaan, synchroniseren en bewerken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

carouselAdobe heeft vanavond Adobe Carousel aangekondigd, een soort Lightroom voor je iPad. Update: Adobe Carousel heeft een nieuwe naam gekregen en heet nu Adobe Revel. Met Adobe Carousel krijg je toegang tot de complete fotocollectie op je computer, op elk iOS-apparaat. Het werkt ook andersom: foto’s die op de iPad aanwezig zijn, zijn ook op de desktop te bekijken. Alles gebeurt automatisch en draadloos. De vergelijking met Apple’s nieuwe dienst Photostream in iOS 5 dringt zich op: ook daarmee is het mogelijk om je foto’s steeds onder handbereik te hebben en ook daarbij vindt automatische synchronisatie plaats. Adobe Carousel is geschikt voor Mac en iOS, zodat je de foto’s kunt doorbladeren, bewerken en delen vanaf elk apparaat.

Er gelden geen opslaglimieten zoals bij Apple’s Photostream, want daar worden alleen de laatste 1000 foto’s gesynchroniseerd. Adobe Carousel is gebouwd op basis van Photoshop Lightroom-technologie, het fotopakket voor de desktop waarmee fotografen hun portfolio kunnen beheren. Je kunt ook bewerken in Adobe Carousel, waarbij het resultaat niet-destructief is. De originele foto blijft altijd bewaard. En wil je je foto’s met anderen delen, dan kun je zelf rechten toewijzen aan bepaalde mensen.

adobe-carousel-for-ios

Deze ‘Lightroom voor iPad’ is nog niet beschikbaar in de App Store, maar zal wel binnenkort daar verschijnen. In de Mac App Store zal tegelijk de bijbehorende Mac-app beschikbaar zijn. Alle apps zijn gratis te krijgen, maar voor de synchronisatie- en opslagdienst betaal je wel: $9,99 per maand of $99 per jaar. Ter introductie zal de prijs aanvankelijk worden verlaagd naar $5,99 per maand en $59,99 per jaar. Je krijgt dan wel onbeperkte opslagmogelijkheden. Later komen er nog apps voor Windows en Android, zodat je foto’s kunt delen op alle belangrijke platformen.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fhgUQ6L3Hiw

Meer info: Adobe-blogs en persbericht
Tipgevers: Fulco en Hermie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2013, 22:23
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.