ABC Player voor iPad toch in Nederland gebruiken

Er is nu een oplossing om video's van ABC's iPad-applicatie te bekijken vanuit Nederland. Middels een VPN-verbinding naar de VS is het mogelijk om de IP-check van ABC te omzeilen.

ABC iPad PlayerDe Amerikaanse televisiezender ABC heeft gelijktijdig met de lancering van de iPad een eigen applicatie uitgebracht waarmee afleveringen van populaire series als Lost, Grey’s Anatomy, FlashForward en meer streaming te bekijken zijn. Nederlandse iPad-gebruikers die de applicatie downloaden komen helaas van een koude kermis thuis. Door een IP-check blijkt het niet mogelijk om de afleveringen buiten de Verenigde Staten te bekijken. Tot nu toe, want er is een oplossing.

Verschillende websites bieden zogenaamde Virtual Private Networks (VPN) aan waarmee je niet rechtstreeks met de servers van ABC verbindt, maar via een tussenstop in bijvoorbeeld New York. De ABC-servers denken dan dat je via een IP-adres in New York verbindt en zullen je de toegang niet blokkeren. Ivacy.com is zo’n website die dergelijke diensten aanbiedt. Voor 10 tot 25 euro krijg je 30 of 90 dagen onbeperkt toegang tot de VPN-servers van de website. Goedkoper kan ook. Bij strongvpn.com kun je voor 5 euro per maand kiezen uit hun lite-pakket met toegang tot een server in San Francisco of New York.

Beide diensten zijn redelijk eenvoudig in te stellen (ivacy, strongvpn) op zowel een iPad als een iPhone. Beide apparaten hebben namelijk ingebouwde ondersteuning voor VPN-verbindingen. Naast de genoemde websites zijn er ongetwijfeld nog andere alternatieven beschikbaar. Mocht je zelf een server in de VS hebben en kennis hebben van VPN-verbindingen, dan is dat natuurlijk ook een optie. De genoemde oplossing werkt ook met Netflix, zo is ons verteld.

Tipgever: Danny

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2010, 17:50
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.