Aardrijkskunde-app Topo Nederland HD krijgt grote update

De leuke geografie-app Topo Nederland HD is vernieuwd met meerkeuzevragen, Retina-ondersteuning en kleurenkaarten.

Topo Nederland HD iPad headerTopo Nederland HD, de speelse iPad-app van het Nederlandse TopoMonkey waarmee je plaatsen in het land op de kaart aanwijst, heeft een grote update gekregen naar versie 2.0. Die voert voor het eerst in ook meerkeuzevragen in terwijl je over Nederland ‘vliegt’ om plaatsen aan te wijzen. Daarnaast is de topografie-app geoptimaliseerd voor het Retina-scherm van de iPad, zijn er kaarten met provinciekleuren aanwezig en is de app voorzien van meer animaties, muziek en geluidseffecten.

Topo Nederland HD Retina iPadSamen met de nieuwe, gedetailleerdere vormgeving van Topo Nederland HD, maakt de app zo een verzorgdere en leukere indruk. Dankzij de Retina-ondersteuning, is de kaart daarbij een stuk duidelijker en krijg je een beter beeld van Nederland. Als laatst is het principe van het speltype tijdrace bijgeschaafd. Als alle plaatsen zijn aangewezen op de kaart, krijg je ze niet nog een keer te zien, maar ben je klaar met het level en ontvang je de overgebleven tijd als bonuspunten. Zo is het veel leuker je eigen highscore te verbreken: snelheid is een factor van belang worden.

Topo Nederland HD kaartenIn de update is wel een foutje geslopen: als je de provincie Limburg kiest, wordt die gevisualiseerd als Zuid-Holland. TopoMonkey haast zich in de App Store te zeggen dat de volgende update dat weer rechtzet, en dat die update inmiddels is ingediend bij Apple. Ook wordt er een boekje opengedaan naar de toekomstplannen. Zo moet Topo Nederland HD dit jaar nog voorzien worden van een meerspelermodus en van nieuwe missies. Voor ouders zou het leuk zijn als tot die missies veel meer onbekendere plaatsen behoren. Nu heeft een ervaren topografie-leerling weinig uitdaging in het spel.

In Topo Nederland HD kan je locaties op de kaart aanwijzen in de categorieën provincies, hoofdsteden, grote steden, kleine plaatsen en bezienswaardigheden.

Downloaden: Topo Nederland HD (€2,69, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2013, 12:41
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.