8mm HD: nostalgische video’s maken op je iPad

8mm HD is een nieuwe iPad-app, waarmee je video's met retro-effect kunt maken. De app bevat 42 retro-effecten, met verschillende lenzen en films.

8mm HD8mm Vintage Camera voor de iPhone heeft vandaag een update gekregen. Maar ontwikkelaar Nexvio bracht tegelijk ook een interessante app uit voor iPad-gebruikers: 8mm HD. Deze app lijkt in veel opzichten op de iPhone-app, maar dan met aanpassingen voor de iPad 2. Je kunt kiezen uit verschillende filmsoorten en lenzen, zodat je in totaal 42 retro-effecten aan je video’s kunt geven. Denk daarbij aan verkleuring, flikkering, lichtlekkage, stofjes en krassen.

Door te tappen of te swipen voeg je een bepaald effect toe. Heb je een iPad 2, dan kun je via de viewfinder meteen het effect van bepaalde bewerkingen zien. De video’s worden realtime vastgelegd met retro-effect, in een 720p-resolutie. Ook kun je de effecten toevoegen aan bestaande video’s, ook in een 720p-resolutie. De app is dus ook te gebruiken op de iPad 1, maar dan zul je filmpjes van elders moeten importeren. Tussentijds kun je steeds de effecten wisselen. Je kunt op de iPad 2 tijdens het filmen de belichting aanpassen, tussen voor- en achtercamera wisselen en jitter toevoegen. Exporteren kan naar de fotorol of naar YouTube. Versturen via e-mail is ook mogelijk.

Er zitten erg veel mogelijkheden in deze app, bijvoorbeeld de mogelijkheid om geluid uit te schakelen voor een stomme film, of toevoegen van een projectorgeluid. Nabewerking werkt als volgt: je importeert een video uit een van je fotoalbums, speelt deze af en tijdens het afspelen kun je meteen de effecten toepassen.

Dezelfde ontwikkelaar brengt ook ReelDirector uit voor de iPad, bedoeld voor het normaal bewerken van videofilms (dus zonder gekke effectjes).

Downloaden: 8mm HD (€2,39)

Hieronder zie je een demo van de iPhone-app:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2011, 12:24
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.