Oorlogsmonumenten in Beeld op de iPhone

Oorlogsmonumenten in beeld is een nieuwe Nederlandse iPhone-app met informatie over 200 oorlogsmonumenten, op basis van archiefmateriaal.

oorlogsmonumentenIn de App Store is een nieuwe Nederlandse iPhone-app verschenen die vandaag in Amsterdam feestelijk aan het publiek gepresenteerd gaat worden. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid hebben een iPhone-applicatie laten maken waarmee je informatie over tweehonderd oorlogsmonumenten kunt opvragen. De app bevat archiefmateriaal uit de digitale collecties van Beeld en Geluid, het Nationaal Comité 4 en 5 Mei, het Nationaal Archief, filminstituut EYE en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie NIOD.


De bedoeling is om de ervaring rond de gedenkplaatsen te verrijken. In het verlengde van de applicatie is de website Erfgoed in Beeld ontwikkeld, die ook vandaag gelanceerd wordt. Alle informatie uit de app zal ook op deze website te vinden zijn. Bezoekers hebben de mogelijkheid om zelf informatie aan de site toe te voegen.

De iPhone-applicatie en de website beleven hun publieksdebuut tijdens de Week van de Geschiedenis. Er worden speciale iPhone-rondleidingen verzorgd en zijn routes langs de oorlogsmonumenten, die je op de site kunt terugvinden.

Downloaden: Oorlogsmonumenten in Beeld (gratis)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.