Test-Aankoop: verkoop iPhone 3G Mobistar is niet volgens de regels

Belgische consumenten klagen dat Mobistar de wet overtreedt door kopers van de iPhone 3G te verplichten een Mobistar-abonnement af te sluiten. Ook heeft Mobistar een valse schaarste gecreëerd en overtreedt daarmee de Handelspraktijkenwet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Test AankoopDe verkoop van de iPhone 3G in België verloopt niet zonder problemen. Potentiële iPhone-kopers klaagden bij de consumentenorganisatie Test-Aankoop dat Mobistar onwettelijke praktijken hanteert. Mobistar overtreedt de Handelspraktijkenwet door het creëren van valse schaarste. Ook dwingen verkopers in de Mobistar Centers klanten een Mobistar-abonnement af te sluiten als ze een toestel willen kopen. In België zijn dergelijke praktijken door de wet op de koppelverkoop verboden, zo legt woordvoerder Ivo Mechels van Test-Aankoop nog maar eens uit.


Verschillende verkooppunten zijn nu al door hun voorraad heen, terwijl er behoorlijk wat reclame is gemaakt. Volgens de wet mag een bedrijf geen reclame maken voor een product als er geen toereikende voorraad beschikbaar is.

Minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (die de wet op de koppelverkoop wil versoepelen) en minister van Consumentenzaken Paul Magnette ontvangen binnenkort een brief van Test-Aankoop met het verzoek om een einde te maken aan deze praktijken.

Meer info: Belgacom

Dankjewel, Kevin!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 oktober 2009 om 22:20
Categorie
Providers

Reacties: 44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.