Navigon MobileNavigator krijgt Live Traffic update (Update)

Navigon komt met een update van MobileNavigator voor iPhone-gebruikers in Noord Amerika. Hierin is het mogelijk om automatisch alternatieve routes te laten berekenen bij opstoppingen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Navigon Update iPhoneNavigon gaat een nieuwe functie uitbrengen voor MobileNavigator aan het eind van oktober. Deze functie biedt alternatieve routes aan wanneer het druk is op de weg, vergelijkbaar met de functie TomTom HD Traffic. Door het continu meten van GPS-coördinaten van voertuigen op de weg kan Navigon bepalen of er opstoppingen zijn op jouw route en geeft dan alternatieve routes aan. Navigon zal deze service in 14 landen uit gaan brengen, waaronder Nederland.


Het systeem zal live snelheidsdata gebruiken van miljoenen automobilisten die in Noord Amerika rijden. Ook bussen en taxi’s worden hierbij meegenomen. Als meerdere voertuigen dan een lage snelheid teruggeven zal er een alternatieve route getoond worden op jouw iPhone, zodat jij niet in deze file terecht komt.

De nieuwe Live Traffic-mogelijkheid gebruikt verder informatie van verkeerscamera’s, snelheidssensoren en normale verkeersberichten via het radionetwerk om deze alternatieven zo optimaal mogelijk aan te bieden. Bij het berekenen van de alternatieven gebruikt Navigon ook geschiedenisinformatie van jouw route om zo het snelste alternatief te kunnen bepalen. Hierbij rekent Navigon ook vakanties en feestdagen mee.

Navigon wil de dienst als in-app aankoop aanbieden voor een startprijs van $19,99. Na 4 weken zal deze oplopen naar $24,99. Dit is een eenmalig bedrag. Hiervoor dien je dus niet elke maand een extra bedrag te betalen zoals bijvoorbeeld bij TomTom HD Traffic. Je hebt alleen extra kosten voor het gebruik van de Live Traffic-functie als je buiten je databundel zou komen. Dit is dus afhankelijk van je provider en niet van Navigon. Over het gebruik in het buitenland moet je dus ook rekening houden met extra kosten.

Let wel op dat je de update alleen kunt gebruiken bij iPhone OS 3.0 of hoger. Het is op dit moment onbekend wanneer deze functionaliteit ook in de Benelux- of Europa-versie van MobileNavigator beschikbaar wordt.

Navigon Benelux is nog tot 30 september in de aanbieding voor € 49,99. De Europa-versie is dubbel zo duur.
Naar aanleiding van het Live Traffic persbericht van Navigon zelf zijn de beschikbaarheid- en de kostenalinea aangepast.

Bron: TUAW

Reacties: 45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.