Onbeperkt aantal applicaties installeren onder iPhone OS 3.0

In iPhone OS 3.0 is het aantal applicaties dat je kunt installeren onbeperkt. Ook al kun je maar 180 op je springboard zien, de rest is makkelijk via Spotlight te zoeken en te starten.

spotlightBij iPhone OS 2.x zat je nog vast aan maximaal 148 applicaties. Maar bij iPhone OS 3.0 krijg je er twee tabbladen extra bij, waardoor het maximale aantal wordt opgehoogd naar 180 stuks. Of toch niet? Het blijkt namelijk dat je 11 pagina’s met applicaties tot je beschikking hebt, die inderdaad 180 zichtbare applicaties toestaan. Maar als je in iTunes aanvinkt dat je 350 applicaties wilt installeren, kan dat ook. Je zult alleen niet het icoontje van al deze applicaties op je springboard zien verschijnen. Het aantal applicaties wordt in feite alleen beperkt door de opslagruimte van de iPhone. Via Spotlight krijg je toch toegang tot de niet-zichtbare applicaties. Vul in Spotlight de naam van de applicatie, tik op het icoon en de applicatie start.


Dit is ook een handige methode voor mensen die veel applicaties geïnstalleerd hebben en niet door alle pagina’s willen bladeren. Je kunt dus in één keer alle applicaties installeren die je gekocht hebt, maar je zult wel de naam van de apps moeten onthouden.

Via: Appadvice.com

Reacties: 45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.