Virtueel platen draaien met VirtualDeck

Platen draaien op je iPhone? Naast MixMeister Scratch is er nu ook VirtualDeck. Deze is iets uitgebreider doordat je ook je eigen samples kan scratchen.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Platen draaien en scratchen op je iPhone was al langer mogelijk met MixMeister, maar sinds kort kan het ook met VirtualDeck. Een groot verschil tussen deze twee applicaties is dat je met VirtualDeck via je PC of Mac je eigen samples kan uploaden, om het vervolgens op je iPhone te scratchen. Je opgenomen scratch-werk kun je vervolgens weer vanaf je iPhone uploaden, om op je PC of Mac te downloaden. Dat je niet gewoon een muzieknummer uit je iPod kan gebruiken om te scratchen, komt jammer genoeg omdat de iPhone SDK dit niet toelaat.


Je kunt dus wel je eigen nummers via je PC of Mac uploaden om er daarna mee te spelen, maar de applicatie ondersteunt op dit nog geen mp3-bestanden. Je kunt wel Ogg-bestanden, de meeste AIFF-bestanden en de meeste WAV-bestanden afspelen. Een mp3-bestand zul je eerst moeten converteren; hoe dat moet legt de ontwikkelaar op de website uit.

VirtualDeck heeft (nog) geen recensies in de Nederlandse App Store. In de Amerikaanse App Store heeft VirtualDeck een gemiddelde score van 3 sterren.

Installeren: VirtualDeck (€4,99 of $5,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 oktober 2009 om 22:37
Categorie
Muziek

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.