Windows Mobile Marketplace: alleen maar een website?

Teleurstelling onder fans van Windows Mobile: de beloofde Marketplace lijkt op dit moment niet meer dan een mobiele website, waar je door software kunt bladeren.

windows mobile marketplaceAlle grote toestelfabrikanten hebben nu zo langzamerhand al eigen App Stores aangekondigd. Microsoft ook: het gaat Windows Mobile Marketplace heten, maar veel details zijn er nog niet over bekend. Aanvankelijk werd gedacht dat gebruikers op Windows Mobile 6.5 moesten wachten om toegang te krijgen tot de Marketplace, maar nu blijkt dat het misschien ook voor Windows Mobile 6.1 geschikt is. Een pas geopende website van Microsoft roept echter nieuwe vragen op: is Microsoft werkelijk van plan om de software alleen maar via een website aan te bieden?

De indruk die bij Windows Mobile-fans nu in ontstaan, is dat de Marketplace geen losse applicatie, maar een website voor mobiel gebruik. Dat zou een tegenvaller zijn voor de gebruikers, want het bekent dat je geen updatefuncties hebt, geen gelijktijdige downloads kunt doen en waarschijnlijk ook niet gekozen applicaties automatisch kunt installeren, zoals op de iPhone. Er is natuurlijk kans dat er in latere instantie alsnog een applicatie komt.

De website is te bekijken via client.marketplace.windowsmobile.com

Via: Pocketnow.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2009, 13:33
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.