Wickr kat

Met Wickr houd je foto’s geheim, zelfs op Facebook

Wickr is een iPhone-app waarmee je afbeeldingen kunt delen die maar een paar mensen kunnen zien. Zelfs al plaats je de foto op Facebook, dan zien mensen alleen maar een kattenplaatje.

Wickr katSommige mensen willen foto’s wel met vrienden delen, maar niet met Facebook. Sommige plaatjes wil je nu eenmaal niet voor eeuwig op het internet hebben. Wickr wil dit probleem aanpakken met een app waarmee je foto’s slechts één dag kunt delen met je vrienden. Na die periode worden alle afbeeldingen automatisch vernietigd in de Wickr-app zelf. Maar je kunt ze ook delen op Facebook, waar je in plaats van de originele foto een onschuldig kattenplaatje ziet.

Facebook kan je foto’s niet opeisen

Door op het kattenplaatje te drukken, word je van Facebook meteen naar de Wickr-app gestuurd waar je het plaatje alleen kunt bekijken als je onderling vrienden bent op Wickr. Dat klinkt misschien omslachtig, maar zo voorkom je dat Facebook eigendom kan claimen over jouw foto’s en beeldmateriaal op zijn servers kan houden terwijl jij dat niet wilt. Deze functie noemt de ontwikkelaar Wickr Timed Feed (WTF) en heeft tevens als eigenschap dat alle foto’s na 24 uur gewist worden. Zolang de foto te zien is, kunnen jij en je vrienden het plaatje ook beoordelen. De foto’s komen wel in de Wickr-app te staan, maar de ontwikkelaar belooft dat de beelden altijd jouw eigendom blijven.

Wickr als alternatief voor Instagram

Wickr-self-destructAfbeeldingen die je op Wickr zet, kun je vooraf uitgebreid bewerken. Je kunt tekst toevoegen, stickers erop plakken en filters toepassen voor een mooi effect. Hiermee is de app eigenlijk een alternatief voor Instagram, met als voordeel dat Wickr jouw privacy voorop stelt. In het programma kun je ook chatten, net zoals met Facebook Messenger. Dit is vooral handig voor video en afbeeldingen die je maar aan een paar mensen wilt laten zien. Persoonlijke berichtjes kunnen automatisch worden vernietigd als je een tijdsperiode voor het bericht instelt. En uiteraard heeft de berichtendienst end-to-end encryptie zodat niemand zomaar je gesprek via een hack kan afluisteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2015, 21:03
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.