Apple Watch update beta

watchOS 6 hint naar over-the-air updates voor Apple Watch

Met watchOS 6 wordt het mogelijk om je Apple Watch direct te updaten, zonder dat je iPhone in de buurt hoeft te zijn. Die indruk wekt de nieuwste watchOS 6 beta, die maandagavond verscheen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch updaten zonder tussenkomst van iPhone
Nu is het nog nodig om watchOS-updates op je iPhone binnen te halen, om ze vervolgens naar je horloge te sturen. Dat kan een tijdrovend proces zijn. Vooral het overzetten van de bestanden duurt lang, al is er wel een trucje om het updaten van je Apple Watch te versnellen door op het juiste moment Bluetooth uit te schakelen. Maar dan nog: je moet de hele tijd je iPhone bij de hand hebben en het toestel moet ook in de buurt van je Apple Watch blijven. Dat kan gaan veranderen. Er zit wel een addertje onder het gras.


De ontdekking werd gedaan door Jeremy Horwitz van VentureBeat, die in een tweet een aantal screenshots liet zien. Je moet nog wel de voorwaarden accepteren op de iPhone, dus je bent er nog niet helemaal vanaf. Maar daarna kun je met je iPhone gewoon weglopen en boodschappen gaan doen of de hond uitlaten, terwijl de Watch ondertussen aan het updaten is. Het betekent ook dat je voortaan op de Apple Watch zelf kunt zien of er een update beschikbaar is, terwijl dat voorheen alleen op de iPhone te bekijken was.

watchOS 6 software update

Als de Apple Watch écht zelfstandig wordt, kan het horloge ook interessant worden voor Android-gebruikers. Apple zal dan wel een oplossing moeten verzinnen om het accepteren van de voorwaarden mogelijk te maken. Verder zou het fijn zijn als je ook de instellingen kan wijzigen en als het samenwerkt met Google Fit, de tegenhanger van HealthKit.

De Apple Watch wordt in watchOS hoe dan ook een stuk onafhankelijker, want er komt een aparte app store beschikbaar waarmee je zonder tussenkomst van de iPhone apps kunt installeren. De definitieve versie van watchOS 6 staat gepland voor dit najaar, terwijl momenteel ontwikkelaars al met de watchOS 6 beta aan de slag kunnen. Rond dezelfde tijd verwachten we ook de Apple Watch Series 5, waar mogelijk nog meer nieuwe functies in zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.