Wacom toont de toekomst van touchscreen-technologie

Wacom heeft een touchscreentechnologie ontwikkeld idee harder is dan glas en de lichtste aanraking nauwkeuriger detecteerd dan op gangbare schermen. Het touchscreen van de iPhone is daarmee in één klap verouderd.

WacomEen nieuwe technologie waardoor het touchscreen van de iPhone meteen achterhaald is… dat is wat Wacom volgende week in de VS zal laten zien. De nieuwe technologie met de naam Reversing Ramped Field Capacitive (RRFC) touch is door de fabrikant van tekentabletten ontwikkeld zodat je natuurlijker en makkelijker kunt omgaan met gadgets. De nieuwe technologie is nauwkeurig en vereist minder druk om een signaal door te geven, vergeleken met de kracht die je moet zetten op een gangbaar (resistive) touchscreen.

De technologie voorkomt dat de cursor ‘wegdrijft’ en kan worden gebruik als touchscreen of als aanraakgevoelig oppervlak op een apparaat. Het oppervlak dat wordt gebruikt is harder dan glas en is daardoor duurzamer terwijl het tegelijk een lichte aanraaking al herkent. Volgens Shawn Gray, directeur van de afdeling Touchscreen Operations bij Wacom zorgen het systeemontwerp en de nieuwe controller-verwerkingsmethodes ervoor dat de herkenning extreem nauwkeurig is en dat er tegelijk minder energie wordt verbruikt. De kosten van deze touchtechnologie zijn niet hoger dan normaal.

De technologie zal van 20 tot 22 mei op de International Society for Information Display Exhibition, standnummer 1129, in Los Angeles te zien zijn.

Via: Persbericht Wacom

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2008, 14:05
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.