Vodafone: ‘Straks met iPad alle tv-zenders te bekijken’

Vodafone gaat van start met tv-kijken. Volgens directeur Bart Hofker kun je straks met een iPad in huis alle tv-zenders bekijken en daarna de tablet meenemen in de auto of trein om verder te kijken.

ipad tvVodafone heeft vandaag aangekondigd dat ze in Nederland televisie gaan aanbieden. De provider vindt dat een logische ontwikkeling omdat de grenzen tussen mobiel internet, vast internet en televisie vervagen. Klanten moeten straks met een iPad alle televisiezenders kunnen bekijken, aldus een artikel in het Financieele Dagblad. Voor het aanbieden van tv wil Vodafone de netwerken van Reggefiber en KPN gebruiken. Vodafone gaat van start in gemeenten waar Reggefiber al een glasvezelnetwerk gaat aanleggen. Er zullen in oktober 768.000 huishoudens zijn, die al een aansluiting op het netwerk hebben. Volgend jaar volgt het kopernetwerk van KPN.

In Nederland biedt KPN ook al televisie aan via Digitenne. Kabelbedrijven zoals UPC en Ziggo zetten hun eerste stappen op de markt voor mobiele telefonie. Toch zal het lastig zijn voor Vodafone omen goede positie te veroveren. Ziggo (3 miljoen) en UPC (bijna 2 miljoen) hebben nu het grootste deel van de markt in handen. KPN heeft met 1,3 miljoen tv-klanten ook een behoorlijk marktaandeel. KPN heeft wel een 41% belang in Reggefiber, maar biedt de meeste tv aan via Digitenne (de ether) en niet via glasvezel. Toch heeft Vodafone goede hoop: “Wij zijn er klaar voor. De markt ook”, zegt directeur consumentenmarkt Bart Hofker. Volgens hem kun je straks met een iPad in huis alle tv-zenders bekijken en daarna de tablet meenemen in de auto of trein om verder te kijken.

Bij Ziggo is het nog dit jaar mogelijk om tv te kijken via een mobiele app, ook als je onderweg bent met je iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2011, 9:54
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.