Vluchten volgen met Flighttrack 5 kan nu ook op de iPad

Het populaire Flighttrack 5 is nu ook voor de iPad beschikbaar, waardoor je vluchten nu ook op groot scherm in realtime kunt zien vliegen en volgen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

flighttrack 5 icoonFlighttrack 5, de indrukwekkende vluchttracker voor de iPhone, is na een update voorzien van universele ondersteuning, nieuwe opties voor delen en andere nieuwe functies. Voor wie niet bekend is met FlightTrack 5: de app geeft gebruikers real-time informatie over vluchten die plaatsvinden over de hele wereld, op prachtig gedetailleerde en volledig inzoombare kaarten. Bij Noord-Amerikaanse vluchten worden bovendien de snelheid en hoogte van het vliegtuig vermeld. De iPhone-applicatie werd in december opnieuw vanaf de grond af aan ontworpen voor iOS 7.

flighttrack vlucht vliegenNaast de nieuwe iPad-ondersteuning heeft de vernieuwde app nu ook deelmogelijkheden, zodat je informatie en vluchten met anderen kunt delen via iMessage, Twitter, Facebook of AirDrop. Ook heeft de applicatie voortaan meer uitgebreide beschrijvingen van vluchten en hebben de ontwikkelaars een aantal kleine aanpassingen gedaan. Nog steeds is stijlvol is een treffende omschrijving van het uiterlijk van Flighttrack 5. In de app kijk je neer op een vliegtuig die een schaduw werpt op de wereldkaart. Daaronder prijkt een vluchtticket, die je naar boven kan vegen voor een mooie animatie met vluchtdetails. Je ziet dan de vluchtduur, het vliegtuig en kan zelfs op de kaart met stoelen drukken zodat je bevriende reizigers op hun echte stoel binnen het vliegtuig kan plaatsen. Zo zie je bijvoorbeeld of jouw vriend op de vleugels kijkt. En dat is nog maar een greep uit de beschikbare mogelijkheden in het soepele en mooie Flighttrack.

flighttrack weersinformatieNaast een prettig uiterlijk heeft FlightTrack 5 overigens ook een slimme technische basis. De applicatie indexeert 3000 vliegvelden en 1400 luchtvaartmaatschappijen en stuurt niet alleen pushberichten bij vertragingen, maar probeert vertragingen ook te voorspellen aan de hand van luchtverkeersinformatie. Een alternatief is Plane Finder, een app die op een kaart toont welke vliegtuigen in een bepaalde regio in het luchtruim vliegen. Als je erop tikt krijg je een vluchtnummer, vertrekplaats en bestemming, maar ook vluchtstatus, snelheid, hoogte, richting, vliegtuigtype en -fabrikant en nog veel meer gegevens. Bij ieder vliegtuig kun je bovendien aanvullende informatie opvragen, zoals de datum van registratie, model- en serienummer, eerste vlucht en een technische tekening. Wat ons betreft maken het fraaie uiterlijk en achterliggende intelligentie van Flighttrack 5 echter net het verschil, wat de nieuwe universele app de betere koop maakt.

Downloaden: Flighttrack 5 (€4,49, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:04

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.