‘Verkoop e-books enorm gestegen sinds lancering iPad’

Publishers Marketplace heeft een informeel onderzoek gehouden onder een aantal Amerikaanse uitgevers over de verkoop van e-books voor de iPad. Veel van hen gaven aan dat de verkoop sterk gestegen is tijdens de eerste maand dat de iPad op de markt is. Een vergelijkbare stijging zagen ze weer vlak na de introductie van de iPad […]

ibooksPublishers Marketplace heeft een informeel onderzoek gehouden onder een aantal Amerikaanse uitgevers over de verkoop van e-books voor de iPad. Veel van hen gaven aan dat de verkoop sterk gestegen is tijdens de eerste maand dat de iPad op de markt is. Een vergelijkbare stijging zagen ze weer vlak na de introductie van de iPad 3G.

De onderzoekers willen geen keiharde conclusies verbinden aan hun resultaten, maar noteren wel dat de e-bookmarkt een flinke duw in de rug heeft gekregen door de iPad. Bij één van de uitgevers was de verkoop verdriedubbeld in het afgelopen weekend, bij een ander was het zelfs 400 procent in deze zelfde periode. Een laatste bedrijf heeft aangegeven dat de afgelopen week hun verkoop twee maal zo hoog was als normaal. Gemiddeld is de verkoop van e-books met 12 tot 15 procent gestegen bij de uitgevers die Publishers Marketplace heeft onderzocht – met hoeveel uitgevers Publishers Marketplace heeft gesproken, is onduidelijk.

Op 3 mei meldde Apple nog dat er al 1,5 miljoen e-books gedownload waren via de speciale iBook Store. Al deze aankopen zijn dus gedaan binnen 28 dagen na de lancering van de iPad. In heel veel landen moet de verkoop van de iPad nog starten, wat de verkoop van e-books alleen nog maar verder zal stimuleren.

Bron: 9to5Mac.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2010, 16:07
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.