Tunin.FM streamt webradio via gprs

Tunin.FM heeft samen met ontwikkelaar Mobilaria een radio-applicatie uitgebracht die ook via gprs goede audiokwaliteit levert.

tunin-fmMet de iPhone-applicatie van Tunin.FM kun je vanaf nu webradio via gprs beluisteren. Het van oorsprong Nederlandse Tunin.FM, waar onder andere Erik de Zwart bij betrokken is, werkte samen met het Fraunhofer Instituut om een codec te kunnen gebruiken waarmee de audiokwaliteit ook bij een gprs-verbinding acceptabel is. Dit is met name interessant voor iPhone-gebruikers van het eerste uur, die alleen gprs tot hun beschikking hebben.

Volgens Mobilaria, de ontwikkelaar van de applicatie is iCarRadio de eerste applicatie die echt goede streaming audio op de iPhone kan leveren, zelfs via de vrij trage gprs-verbinding. Volgens Mobilaria is het de eerste radio-applicatie ter wereld waarmee dat kan. De geluidskwaliteit is bovendien prima, zo zeggen de ontwikkelaars.

De codec die iCarRadio heeft gebruikt heet HE-AAC v2. Deze is vrij nieuw en is makkelijker te streamen. Je kunt via Tunin.FM diverse radiozenders beluisteren, bijvoorbeeld Radio 538, Juize FM en DeepFM.

Installeren: iCarRadio (gratis)
Via: Bright

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2009, 22:20
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.