Speurtocht naar de man op de eerste iPhone-foto

Vorige week verscheen op Flickr de eerste foto van een toast-etende man, die met de iPhone was gemaakt. De foto van Derrick Schneider blijkt gemaakt door Meriko Borogove en is gemaakt in Hotel Vitale in San Francisco.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

hotel vitaleWie is toch die langharige man op de eerste iPhone-foto, die zo vrolijk in een toastje met jam bijt? Onze verslaggever in Silicon Valley ging op onderzoek uit en kwam terug met bruikbare aanwijzingen: we weten wie de foto gemaakt heeft, wat de lokatie is en ook wie er op de foto staat.


derrick schneiderOm met het belangrijkste vraag te beginnen: WIE IS DIE MAN? Het is Derrick Schneider, eigenaar van Obsession with Food, een weblog over lekker eten. Hij is gelukkig getrouwd met Melissa Schneider, die de voedselstyling doet als Derrick weer eens een smakelijk hapje heeft gekookt.

Derrick is een Flickr-vriend van Meriko Borogove en kijk: zij was ook in Amsterdam, doet aan breien en… werkt bij Apple! Meriko houdt ook van lekker eten en heeft net als Derrick een weblog over culinaire zaken. De iPhone-foto’s heeft Meriko offline gehaald, maar wie op haar Flickr-pagina zoekt naar Cupertino (de vestigingsplaats van Apple) vindt wel een foto van haar bureau.

apple kantoor merikoDan de lokatie. Het is Hotel Vitale in San Francisco, een bekende trekpleister voor lekkerbekken. De groene stoelen op de foto komen exact overeen en ook de bar klopt. Goed speurwerk!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:21
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.