Microsoft-muziekwinkel maakt inhaalslag op iTunes

De Zune Marketplace heeft een snelle groei doorgemaakt: in vier maanden tijd groeide de catalogus van 2,5 naar 3 miljoen muzieknummers. Maar de afstand tot de 5 miljoen muzieknummers in de iTunes Store is nog steeds erg groot.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

zune bruinDe Zune Marketplace was tot nu toe maar een schim vergeleken met het aanbod in de iTunes Store. Maar vandaag maakte Microsoft bekend dat het aantal muzieknummers naar 3 miljoen is gestegen. In vier maanden tijd maakte de Zune Marketplace een groei door van 20%.

Dat zei Matt Jubilirer, product manager van de Zune. De groei zit er dus behoorlijk in, maar toch heeft Zune Marketplace nog een lange weg te gaan: in de iTunes Store zitten inmiddels 5 miljoen nummers. Toen de Zune Marketplace van start ging zaten er nog maar 2 miljoen nummers in de collectie. Wat Microsoft namelijk nog wel moet vertellen, is het aantal muzieknummers dat via de Zune Marketplace is verkocht. Het enige wat we weten is dat eind juni 2007 de eerste mijlpaal van 1 miljoen Zune mp3-spelers wordt gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:21
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.