Slachtoffer tipt politie via Find My iPhone: daders aangehouden

Een man heeft de politie via de Find My iPhone-optie van MobileMe de politie naar zijn iPhone geleidt. Hij was eerder die avond overvallen bij een bank door 3 mannen die hem zijn iPhone afhandig hadden gemaakt.

Opgepakt door Find my iPhoneEen iPhone-gebruiker is zaterdag bestolen in het Amerikaanse Shadyside door drie mannen en heeft, nadat de politie aangekomen was, de juiste tip gegeven via de Find My iPhone-mogelijkheid in MobileMe. De drie daders zijn opgepakt bij een tankstation waar ze op dat moment waren. De mannen hadden het slachtoffer eerder die avond met een wapen bij een bank overvallen en zijn portemonnee, PIN-code en iPhone afhandig gemaakt.

De man stond net op het punt om te gaan pinnen, toen hij belaagd werd door drie mannen. Ze vroegen om zijn PIN-code en zijn overige bezittingen. Toen ze de man eenmaal hadden laten gaan belde hij de politie en vertelde ze over Find My iPhone. Via de computer controleerde hij vervolgens de positie van de iPhone, waaruit bleek dat de daders bij een Wal-Mart waren. Bij aankomst van de politie daar waren ze echter alweer vertrokken. Een volgende controle leverde een restaurant op waar de mannen uiteindelijk ook werden aantroffen. Even later werden ze ingerekend bij een nabij gelegen BP-tankstation. Een pistool, persoonlijke documenten en de iPhone werden hierbij teruggevonden. Het slachtoffer heeft zijn iPhone inmiddels weer teruggekregen.

Bron: PostGazette

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2009, 12:01
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.