Shazam voor iOS werkt samen met Rdio na update

Muziekherkenner Shazam werkt voortaan samen met Rdio. Koppel deze muziekdienst aan Shazam en al je getagde tracks worden opgeslagen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Shazam RdioEen update voor muziekherkenner Shazam maakt het mogelijk om een gevonden track gelijk toe te voegen aan een Rdio-afspeellijst. Hierdoor is het een stuk makkelijker om nummers die je leuk vond op een later moment in Rdio terug te vinden, zonder dat je op het moment van ontdekking naar een andere app hoeft te springen. De nieuwe connectiviteit kan volgens Shazam worden geactiveerd vanuit het Nieuws-tabblad, maar het kan zijn dat je de optie pas na een tijdje in de app te zien krijgt: zelf konden we Rdio nog niet aan Shazam hangen.

Shazam benadrukt dat de nieuwe Rdio-ondersteuning werkt met zowel de gratis als bestaande versie van de app. Waarom we zelf de verbindingsknop nog niet te zien kregen is onduidelijk. We hebben de Rdio-app wel gewoon geïnstalleerd, al zijn we daarin niet ingelogd met een premium-account.

De nieuwe app-update bevat ook de nodige bugfixes. De iPad-versie van Shazam kan voortaan weer gewoon YouTube-video’s afspelen, resultaten worden beter getoond in je nieuwsfeed en de interface zou op de iPhone 4 niet langer moeten verdwijnen. Tot slot krijg je bij het versturen van een tag per e-mail nu grotere coverafbeeldingen te zien.

Door op de grote blauwe knop in Shazam te drukken, kun je in één keer een nummer dat wordt afgespeeld herkennen. Het was al een tijdje mogelijk om deze track vervolgens te kopen via bijvoorbeeld iTunes of te delen op Facebook en Twitter.

Downloaden:

  • Shazam (gratis, in-app aankoop, reclame, universeel, iOS 6.0+)
  • Shazam Encore (€5,99, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:56
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.