Samsung Galaxy Tab 10.1 mag van de rechter in Nederland verkocht worden

Apple heeft een rechtszaak tegen Samsung verloren, waardoor de Samsung Galaxy Tab 10.1 gewoon in Nederland verkocht mag blijven worden. Apple beweerde dat het ontwerp van de Samsung-tablet een patent van Apple schendde.

Samsung Galaxy Tab 10.1Het gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 verkocht mag blijven worden in Nederland. De Android-tablet schendt volgens de rechter het modelrecht van Apple niet. De rechter oordeelde eerder al hetzelfde, maar Apple ging direct in hoger beroep. Deze zaak heeft Apple nu ook verloren. Apple beweerde dat de Samsung Galaxy Tab 10.01 een kopie van de iPad is, waardoor Apple inkomsten misloopt. Apple moet van de rechter ook de proceskosten van 207.000 euro betalen.

Volgens Apple lijkt de Galaxy Tab 10.1 op een tabletmodel dat zij al in 2004 hadden geregistreerd, maar het hof ziet niet voldoende verschillen. Het oordeel van het Haagse gerechtshof wijkt af van een eerdere uitspraak in Duitsland: daar verkoopt Samsung inmiddels de Galaxy Tab 10.1N, die een gewijzigd ontwerp heeft.

Er lopen wereldwijd verschillende rechtszaken tussen Apple en Samsung, waarbij de bedrijven de verkoop van elkaars product proberen te verbieden. Hierbij staan vaak de patenten van beide bedrijven centraal. Eerder lukte het Apple wel om via een rechtszaak de Samsung Galaxy S II te verbieden, maar na een kleine softwarewijziging mocht de smartphone weer verkocht worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 17:02
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.