Ruzie tussen Chronic Dev Team en GeoHot over OS 3.1-jailbreak

GeoHot beschuldigde het Chronic Dev Team ervan gebruik te maken van zijn exploits en kondigde aan met onmiddellijke ingang te stoppen met zijn eigen jailbreaktool voor OS 3.1.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

geohot-113-iphone-unlockDat George Hotz (GeoHot) niet het populairste personage in de iPhone-scene is, mag geen verrassing heten. De beste man was aanvankelijk onderdeel van het iPhone Dev Team, maar hield zich niet aan de afspraken en werd door de overige leden de groep uitgegooid. Inmiddels lijkt hij zijn krediet ook bij het Chronic Dev Team verspeeld te hebben: hij beschuldigde de groep ervan gebruik te maken van zijn exploits en kondigde aan met onmiddellijke ingang te stoppen met zijn eigen jailbreaktool voor OS 3.1. Uiteindelijk bleek het een groot misverstand en is de storm alweer overgewaaid, maar het geeft een goede blik op de onderlinge verstandhouding in de scene.

GeoHot kondigde dit weekend aan met een universele jailbreaktool voor alle iPhone/iPod touch-modellen te komen, zelfs de iPhone 3GS met OS 3.1. Goed nieuws natuurlijk, want het concurrerende Chronic Dev Team gaf eerder al aan dat hun eigen tool (greenpois0n) nog even op zich zou laten wachten. De vlam sloeg in de pan toen het Chronic Dev Team informatie over een exploit op hun Wiki-pagina publiceerde. Blijkbaar ging het om dezelfde exploit als die GeoHot ontdekte; hij ging er dan ook vanuit dat het Chronic Dev Team met de eer van zijn exploit ging strijken. Of, in zijn eigen woorden: “I discovered that exploits first, and that was really a low blow to try and take credit. Have fun with greenpois0n, i am not releasing and if i don’t, the exploit will really go to waste…greenpois0n is still weeks away. weeks > 3.2.”

GeoHot exploit
GeoHot exploit

Niet veel later kondigde GeoHot op zijn Twitter aan dat hij iets te haastig had gereageerd en eindgebruikers niet de dupe wilde laten worden — met andere woorden, de ontwikkeling van de jailbreaktool zou gewoon doorgaan. Maar ook het Chronic Dev Team heeft van zich laten horen: ze claimen de exploit op eigen houtje gevonden te hebben en onderbouwen dit met een korte publicatie. Er is dus helemaal geen sprake van jatwerk. GeoHot heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het misverstand. De situatie lijkt weer gekalmeerd en als alles goed is, is er over twee dagen een jailbreaktool uit de koker van GeoHot.

GeoHot exploit

Bron: iSpazio, Chronic Dev Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:48
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.