Recordverkoop iPhones in eerste weekend

Apple heeft tijdens het openingsweekend volgens analisten rond de 700.000 iPhones verkocht; een fenomenaal aantal en een absoluut verkooprecord.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Record aantal verkochte iPhones tijdens openingsweekendApple heeft zeer goede zaken gedaan met de iPhone tijdens het eerste weekend dat de iPhone officieel verkrijgbaar was. Analisten struikelen bijkans over elkaar heen om maar steeds grotere getallen te noemen, waarbij 700.000 verkochte iPhones de laatste stand is. Apple laat zelf voorlopig nog niets los over de verkoopcijfers, maar dat de verkoop van de iPhone Apple in een keer heeft gelanceerd tot een grote speler in de wereld van mobiele telefonie moge duidelijk zijn.

Het begon gisteren met nieuws dat Apple volgens Global Equities waarschijnlijk 200.000 iPhones had verkocht dit weekend, om niet veel later gevolgd te worden door 500.000 stuks van Piper Jaffray’s analist Gene Munster, die overigens eerder 200.000 stuks had begroot voor het openingsweekend. Ook Goldman Sachs’ analist David Bailey moest zijn initiële projectie van 350.000 bijstellen, en van hem komt het recordgetal van 700.000 verkochte iPhones na vrijdag 29 juni.

We meldden gisteren al dat alle 1800 AT&T-winkels inmiddels door de voorraad heen zijn en ook steeds meer Apple Stores zijn compeet uitverkocht. Desondanks is er een levendige handel gaande op eBay, waar de iPhone gemiddeld voor zo’n $700 dollar van eigenaar wisselt.

Gek genoeg is het aandeel Apple niet nog verder gestegen, maar dat was de laatste paar weken zo hoog gestegen dat veel daghandelaren nu hun winsten aan het nemen zijn. Ook concurrenten RIM (Blackberry), Palm, Nokia en Microsoft (Windows Mobile) lijken nog niet echt klappen te krijgen op de aandelenmarkt.

Het wachten is nu tot Apple zelf de balans heeft opgemaakt en de eerste, officiële cijfers naar buiten brengt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:21
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.