Ruim 1500 science fiction-klassiekers nu als e-book beschikbaar

Project Gutenberg heeft een boekenplank met klassieke science fiction-boeken opengesteld. Alle boeken zijn gratis te lezen.

jules verneVan 3 tot 9 maart is het ‘Read an E-Book Week‘, waarbij een week lang het lezen van e-books gepromoot wordt. Maar met duizenden boeken in de iBookstore, Kindle Store en soortgelijke online boekwinkels is het lastig waar je moet beginnen. Voor liefhebbers van science fiction-klassiekers komt er nog meer keuze bij. Project Gutenberg heeft een aparte sectie gemaakt met 1.500 science fiction-boeken van auteurs als Jules Verne en H.G. Wells.


Wil je bijvoorbeeld ‘The Dictator’ van Stephen Marlowe lezen, dan heb je keuze uit HTML, ePub met en zonder afbeeldingen en Kindle met of zonder afbeeldingen. Daarnaast is het boek in nog meer formaten verkrijgbaar, maar gaat het om lezen op je iPhone of iPad, dan kun je daarvoor iBooks (geschikt voor ePub) of de Kindle-app (geschikt voor Kindle-formaat) gebruiken. Naast de bekende werken vind je ook heel veel materiaal van minder bekende auteurs. Volgens de redacteuren van Project Gutenberg wordt Jules Verne (1828-1905) beschouwd als de eerste SF-auteur. Maar er zitten ook wel wat boeken tussen van vóór de twintigste eeuw, waarvan je je afvraagt hoe ze toen al robots en ruimteschepen konden verzinnen. Alle boeken zijn zoals gebruikelijk bij Project Gutenberg gratis te downloaden.

Meer info: Science Fiction Bookshelf bij Project Gutenberg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2013, 21:02
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, facebook
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.