PacketVideo maakt tv-kijken op iPhone mogelijk

PacketVideo demonstreert op het Mobile World Congress in Barcelona een tv-ontvanger voor DVB-H, die de tv-beelden draadloos via Wi-Fi naar je iPhone, iPod touch en diverse mobiele telefoons kan sturen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Mobiele tv van PacketVideoOp het Mobile World Congress heeft PacketVideo een tv-ontvanger laten zien waarmee je van de iPhone een mobiele tv kunt maken. De PacketVideo-ontvanger zet het digitale tv-signaal om en stelt het dan draadloos beschikbaar via Wi-Fi. Telefoons zoals de iPhone, die voorzien zijn van Wi-Fi, kunnen de beelden vervolgens afspelen. De ontvanger is zo groot als een luciferdoosje, kan ook betaalde (premium) tv-kanalen ontvangen en zorgt voor de rendering, aangepast voor het mobiele scherm.

Tv-kijken op je mobiele telefoon komt met de oplossing van PacketVideo dichterbij, zeker als je een iPhone, iPod touch, Nokia NSeries of HTC-smartphone hebt, want die ondersteunt deze ontvanger in ieder geval. De PacketVideo Mobile Broadcast Receiver meet 6,4 x 4 x 1,8 cm en is dus gemakkelijk op zak te steken. Alle belangrijke tv-standaarden zullen worden ondersteund, waaronder TDtv, DVB-H en MediaFLO. Behalve voor Wi-Fi is de ontvanger ook geschikt gemaakt voor WiMAX. Mobiele operators kunnen het apparaat voorzien van hun eigen logo en het onder eigen merk op de markt brengen. Dat is ook het grootste obstakel wat tv-liefhebbers tegenhoudt om meteen een pre-order van de receiver te bestellen: PacketVideo richt zich op Mobile World Congress in Barcelona niet op het algemene publiek, maar op mobiele operators die de receiver willen verkopen of weggeven bij hun DVB-H abonnementen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.