OpenFeint en Urban Airship helpen ontwikkelaars bij push en microbetalingen

OpenFeint en Urban Airship helpen ontwikkelaars van iPhone-applicaties bij het implementeren van push notificaties en In App Purchases. En ng:moco is bezig om Plus+ uit te rollen, een sociale gamedienst waarmee je scores kunt vergelijken en met vrienden in contact blijft,
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

openfeintiPhone OS 3.0 is gelanceerd en mensen maken al enthousiast gebruik van de push notifications. Applicaties met In App Purchases zijn er nog niet zoveel, maar voor een voorbeeld zou je eens naar de navigatiesoftware Gokivo kunnen kijken. Over TomTom gaat overigens ook het gerucht dat ze In App Purchases gaan gebruiken: niet alleen om extra kaartmateriaal aan te schaffen, maar ook voor extra navigatiestemmen. Toch zijn er ondertussen bedrijven die hun eigen systeem voor notificaties en microbetalingen aan het opzetten zijn. Eén ervan is OpenFeint, gemaakt door de ontwikkelaars van de game Aurora Feint.

Zij hebben een systeem ontwikkeld waarmee ze push notificaties en microtransacties voor aangesloten ontwikkelaars kunnen bieden. Applicaties waarin dit beschikbaar komt zijn onder andere Pocket God en Aurora Feint zelf. Je kunt via OpenFeint ook medespelers uitdagen.

Urban Airship heeft ervoor gezorgd dat Tap Tap Revenge nu voorzien is van push notificaties en ze zijn van plan om nog meer ontwikkelaars over de streep te trekken. Ook bij Urban Airship zijn er plannen om microbetalingen toe te staan. De dienst is naar eigen zeggen binnen een paar uur te integreren en dodelijk simpel voor ontwikkelaars. Zijn deze twee bedrijven nu bezig om een eigen systeem voor push notifications en In App Purchases op te zetten? Niet helemaal… in essentie gebruiken ze de functionaliteit die standaard in iPhone OS 3.0 zit, maar ze maken eht voor de ontwikkelaars makkelijker om de functies in te bouwen in bestaande apps.

Gamesuitgever ngmoco is ook met een systeem bezig, maar dat is heel anders van opzet. Zij gaan vandaag Plus+ lanceren, een sociaal gamessysteem dat vergelijkbaar is met Microsoft’s Xbox Live-abonnementen. Met ngmoco Plus+ kunnen gamers profielen aanmaken, vrienden volgen, records bekijken en je gameshistorie voor verschillende games bekijken. Het kost geen $50 per jaar, zoals Xbox Live, maar is volledig gratis.

Als bonus nog twee applicaties met 3.0-functies:

  • Enigmo biedt via In App Purchase extra levels aan.
  • Star Defense zorgt dat je vrienden kunt uitdagen voor een spelletje.

Via: TUAW en Business Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2009, 14:25
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.