iPhone 3G S in onderdelen ontleed

De Franse reparatiedienst Rapid Repair kocht om middernacht een iPhone 3G S in Frankrijk en haalde het toestel uit elkaar. Onderdelen zoals de 600MHz Samsung-processor en 256MB RAM zijn nu bevestigd.

iphone 3g s boardIn Parijs ging de iPhone 3G S om middernacht al van start. Het team van Rapid Repair kocht een toestel en haalde het uit elkaar. Helaas hadden ze nog geen tijd om goed naar de onderdelen te kijken. Wel ontdekten ze dat de chipset een SoC S5PC100 van Samsung (PDF) en dus een ARM Cortex A8 op 600MHz, zoals eerder al bevestigd door T-Mobile. Deze chipset kan echter maximaal 833MHz aan. Ook bevestigd zijn 256 MB RAM en een PowerVR SGX-grafische chip.

Meer foto’s: RapidRepair

3gs teardown

De chip in de iPhone ondersteunt realtime videoconferencing en videofilmen met een kwaliteit van 720p, hoewel de iPhone 3G S zelf op dit moment alleen VGA-kwaliteit (640 x 480 pixels) ondersteunt. Wie zich afvraagt hoe goed de videokwaliteit van de iPhone 3G S is, kan onderstaande twee filmpjes bekijken. Het zijn geen uitpakfilmpjes (die indruk wordt een beetje gewekt), maar filmpjes waarmee je de videobeelden kunt beoordelen, die de camera van de iPhone 3G S maakt.

Binnenshuis:

Buitenshuis:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2009, 15:52
Categorie iDevices
Onderwerpen onderdelen, teardown

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.