NS test oplaadpaal voor smartphones op Rotterdam Centraal

De Nederlandse Spoorwegen test een oplaadstation voor smartphones en andere telefoons op station Rotterdam Centraal.

iPhone-oplaadstationDe Nederlandse Spoorwegen heeft op station Rotterdam Centraal een oplaadstation voor smartphones en andere telefoons geplaatst, waarmee je gratis bijvoorbeeld je iPhone van wat extra stroom kunt voorzien. Het betreft een proef, waarmee de NS over een periode van drie maanden tijd wil zien of het apparaat ook op andere stations wordt geplaatst. Het is nog de vraag of dat ook zal gebeuren: in de eerste week werd de oplaadpaal maar door 40 mensen gebruikt.

Het oplaadstation bevat twee lades waar je een smartphone in kunt steken. Je sluit deze lade af met een zelfbedachte code, zodat je niet bij de paal hoeft te blijven staan terwijl je iPhone wordt opgeladen. Hoe lang het duurt om een iPhone weer volledig van stroom te voorzien is nog de vraag. Het systeem zou vooral zijn bedoeld voor reizigers die een telefoontje moeten plegen maar zonder stroom zitten.

Hoewel je iPhone achter slot en grendel ligt tijdens het opladen, is het nog de vraag hoeveel mensen de paal durven te verlaten terwijl hun smartphone ligt op te laden. Het oplaadstation bevat een 30-pins-aansluiting voor de iPhone, maar bij andere smartphones moet de accu worden verwijderd zodat deze los kan worden opgeladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 11:09
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.