NPO werkt aan Uitzending Gemist voor de iPad

De NPO is bezig met het ontwikkelen van een webinterface Uitzending Gemist op de iPad te bekijken. Het wordt dus geen iPad app, maar een website met HTML5-player.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Uitzending Gemist op de iPadDe NPO (Nederlandse Publieke Omroep) is bezig met het geschikt maken van Uitzending Gemist voor de iPad. In navolging van de NOS, RTL en Het Gesprek zullen straks de programma’s van de publieke omroepen te bekijken zijn op de tablet. Op een foto die Sjoerd Tieleman, ontwikkelaar bij de NPO, gisteren plaatste, is te zien hoe hij bezig is aan een prototype.

Het gaat om een speciale website voor de iPad met een HTML5-player en dus niet om een losse applicatie. Dit lijkt een trend, want ook de eerder genoemde zenders en omroepen kozen voor een HTML5-player in een (al dan niet speciaal voor de iPad gemaakte) website.

De website van Uitzending Gemist werkt met Silverlight, dat niet draait op de iPad. Wil je desondanks toch al programma’s van de publieke omroep terugkijken op je iPad, dan kan dat momenteel nog via de iPhone app, helaas valt de beeldkwaliteit dan wel erg tegen.

Uitzending Gemist voor de iPad bevindt zich nu in de experimentele fase. Een concrete lanceerdatum is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2010, 10:51
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.