WWDC 2010 aangekondigd: 7 tot 11 juni in San Francisco

Apple heeft vandaag zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) aangekondigd: 7 tot 11 juni 2010. Op de conferentie toont het bedrijf doorgaans haar nieuwe software en technologieën aan ontwikkelaars voor verschillende Apple-platformen, zoals het iPhone OS en het Mac OS X-besturingssysteem.

wwdc 2010
Apple heeft vandaag zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) aangekondigd. Op de conferentie toont Apple doorgaans haar nieuwe software en technologieën aan ontwikkelaars voor verschillende Apple-platformen, zoals het iPhone OS en het Mac OS X-besturingssysteem. Het evenement vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 11 juni 2010 in San Francisco.


Traditioneel start Apple de WWDC met presentaties door topmannen zoals Steve Jobs, Phil Schiller en Scott Forstall. Vorig jaar introduceerde Apple tijdens WWDC de nieuwe iPhone-modellen. De verwachting is dat ook dit jaar de vierde generatie iPhone tijdens de keynote aangekondigd zal worden. De nieuwe iPhone kwam al eerder in het nieuws doordat gadgetblog Gizmodo het toestel in bezit wist te krijgen en er uitgebreid verslag van deed. Hieruit bleek onder meer dat het toestel er behoorlijk anders uit zal zien, een grotere accu heeft en voorzien is van een camera op de voorzijde.

WWDC zal hopelijk ook het moment zijn waarop Apple iPhone OS 4.0 vrijgeeft aan gebruikers. Ontwikkelaars kunnen in het Moscone West-conferentiecentrum in San Francisco vijf dagen lang terecht om ontwikkelaarssessies te volgen. Voor het eerst worden er ook ontwikkelsessies over de iPad georganiseerd. Er zijn hands-on workshops over iPhone OS 4.0 en Mac OS X. In totaal zijn er vijf tracks: Application Frameworks, Internet & Web, Graphics & Media, Developer Tools en Core OS.

Naast de workshops en presentaties worden traditioneel prijzen uitgereikt: vijfmaal de iPad Design Award en vijfmaal de iPhone Design Award. Ontwikkelaars hoeven zich niet aan te melden; er zal een keuze worden gemaakt uit het aanbod dat op dit moment in de App Store beschikbaar is. De criteria waarop zal worden gelet zijn design, technische excellentie, innovatie, kwaliteit en performance.

Meer informatie en aanmelden via de Apple Worldwide Developers Conference 2010 website. Een kaartje kost $1.599.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

69 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.