Nokia Music wordt grootste concurrent van iTunes Store?

Nokia zou volgens berichten van Fortune op 29 augustus de muziekdienst Nokia Music willen lanceren. Het wordt een rechtstreekse concurrent van de iTunes Store, die de iPod zo populair maakte.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Nokia MusicFortune beweert dat Nokia over een maand een eigen muziekwinkel lanceert, die vergelijkbaar is met Apple’s iTunes. De dienst is gebaseerd op technologie die Nokia eerder door de aankoop van Loudeye binnenhaalde. De aankondiging zou plaatsvinden tijdens een Nokia-evenement in de club Ministery of Sound in Londen, tegelijk met een reeks nieuwe Nseries-toestellen.

Nokia kocht Loudeye een jaar geleden, maar daarna bleef het stil. Het zou kunnen dat het Loudeye-platform inmiddels is omgebouwd naar een algemener multimedia- of contentplatform voor mobiele telefoons, waarbij het mogelijk wordt om muziek direct vanaf de mobiele telefoon aan te schaffen en te downloaden.

Het succes van de iPod is grotendeels te danken aan het bijbehorende muziekaanbod in de iTunes Store. Nokia-gebruikers waren tot nu toe aangewezen op muziekwinkels van derden of hun mobiele provider. Het is vreemd dat Nokia niet eerder aan een eigen muziekwinkel heeft gedacht, al bevinden ze zich wel in een lastig parket tussen de muziekmaatschappijen (die liefst veel geld willen zien) en de mobiele operators (die alles het liefst in hun eigen portal houden).

Met Loudeye haalde Nokia een oplossing met 1,6 miljoen tracks in huis – heel wat minder dan de 5 miljoen tracks die in iTunes aanwezig zijn. Daarnaast hebben ze sinds enige tijd Music Recommender, een aanbevelingsdienst die ook door Loudeye wordt aangestuurd. Volgens het bericht in Fortune wordt het met de nieuwe muziekdienst mogelijk om muzieknummers te downloaden naar de pc (geen Mac?) om ze daarna naar de mobiele telefoon over te zetten. Het zou ook werken met mp3-spelers en met telefoontoestellen van concurrerende merken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:01
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.