Nog steeds geen unlock voor iPhone 3G

Het iPhone Dev Team heeft grote moeite om de iPhone 3G te unlocken en de iPod touch 2G te jailbreaken. Heeft Apple het kat-en-muisspel gewonnen?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

unlockIs er een einde gekomen aan het kat- en muisspel tussen het iPhone Dev Team en Apple? Het lijkt er wel op: de iPhone 3G is tweeënhalve maand beschikbaar maar kan nog steeds niet met een software-unlock simlockvrij worden gemaakt. Jailbreaken kan wel, maar ook daaraan lijkt een einde te komen: de tweede generatie iPod touch kan het iPhone Dev Team niet jailbreaken. Dat is een slecht voorteken voor toekomstige iPhones die wellicht voorzien zijn van dezelfde applicatiechip.

De kansen zijn nog niet helemaal verkeken: firmware 2.2 is nog steeds te ‘pwnen’ op alle apparaten behalve de iPod touch 2G. Dit weekend gaat het team ook wat hardware-gebaseerde trucs loslaten op de iPod touch 2G om te zien of deze toch te jailbreaken is. Het iPhone Dev Team schrijft op haar blog:

“The 3G iPhone soft unlock and iPod Touch 2G jailbreak are still relatively new challenges (compare them with the timeframe of the iPhone challenges last year). We’re making slow advances on both fronts, but it’s not the sort of thing that can be easily described in a blog like this.”

firmware 2.2Toch kun je je afvragen of unlocken en jailbreaken nog wel zo aantrekkelijk is. Een simlockvrije iPhone is redelijk gemakkelijk te bemachtigen. Het kost wat, maar dat heb je ook wat. En het jailbreaken is een bezigheid voor een select groepje liefhebbers geworden.

Wat vinden jullie: heeft unlocken en jailbreaken nog toekomst? En heeft Apple daarmee het kat-en-muisspel gewonnen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:37
Categorie Jailbreak
Onderwerp unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.