Nieuwe versie van BdEmailer met SMTP-ondersteuning roept vragen op

Apple wees eerder de applicatie MailWrangler af vanwege dubbele functionaliteit, maar BdEmailer is nu wel door de keuring gekomen. Terwijl dit ook een applicatie is die zelfstandig e-mail kan versturen.

BdEmailerTwee maanden geleden keurde Apple de applicatie MailWrangler af, omdat het dubbele functionaliteit zou toevoegen. De meegeleverde e-mailapplicatie van Apple was goed genoeg, meende Apple. Toch had iets nieuws te bieden, namelijk het gebruik van meerdere Gmail-applicaties tegelijk. Opmerkelijk is dat er nu een e-mailapplicatie is goedgekeurd, zonder dat Apple klaagt over eventuele dubbele functionaliteit: BdEmailer 1.1 van Bad Dog Apps.

BdEmailer was aanvankelijk ontwikkeld als de zoveelste landscape e-mailapplicatie, net als Side Mail en FireMail. Al deze applicaties dienen slechts als een front-end voor de standaard e-mailapplicatie: het verzenden van e-mailberichten gebeurt niet door de geïnstalleerde e-mailvervangers zelf. BdEmailer was aanvankelijk bedoeld als soortgelijke applicatie, maar met ingang van versie 1.1 is er iets veranderd: directe smtp-ondersteuning zodat de applicatie zélf e-mail kan verzenden, zonder dat Apple’s Mail-applicatie eraan te pas komt. Dat is met name handig voor diegenen die nu geen gebruik kunnen maken van smtp-authenticatie (waarbij je bij het versturen van e-mail gebruik maakt van je gebruikersnaam en wachtwoord) en dus continu hun mailinstellingen moeten aanpassen voor gebruik via Wi-Fi thuis en onderweg via de mobiele provider. Met andere woorden: met BdEmailer kun je eenvoudig kiezen via welk smtp-account je de e-mail wilt versturen, afhankelijk van de situatie.

BdEmailerVolgens ontwikkelaar Bad Dog Apps heeft BdEmailer nog meer te bieden, zoals wijzigen van de lettergrootte, automatisch opslaan van verzonden e-mailberichten in een doorzoekbaar historiebestand, hergebruik van de berichttekst in meerdere berichten, meerdere adressen opslaan in een e-mailgroepen, enzovoort. Uniek is ook de Direct Response-functie, waarbij je meteen vanuit BdEmailer een kant-en-klare reactie kunt sturen. Er zijn tientallen voorbeeldreacties aanwezig, maar het is te hopen dat de (Nederlandse) vertaling daarvan iets beter is gelukt dan de applicatie-omschrijving in de App Store.

Er is kans dat Apple bij nader inzien BdEmailer weer uit de App Store haalt, dus als je een uitgebreide e-mailapplicatie zoekt moet je snel zijn.

Installeren: BdEmailer (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2008, 20:00
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.