Nieuwe iPhone firmware 1.1.1 kan unlock ongedaan maken

Op screenshots bij Apple zijn beelden van iPhone firmware 1.1.1 opgedoken. Het bevat instellingen voor internationale toetsenborden, maar mogelijk ook nieuwe modem-firmware, waardoor software-unlocks onbruikbaar kunnen raken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Firmware 1.1.1Apple legt op de eigen website uit hoe vroege kopers $100 retour kunnen krijgen. Op de screenshots waarin wordt uitgelegd hoe je het serienummer van je iPhone achterhaalt is echter een interessant detail te zien: het voorbeeld toont een iPhone met serienummer 1.1.1, terwijl we tegenwoordig nog maar bij 1.0.2 zijn beland. Nieuw zijn de menu-opties Home Button en International in het instellingenscherm.

De optie International heeft ongetwijfeld te maken met de toetsenbord-indeling, die straks nodig is voor de Duitse, Franse en Britse iPhone. Instellingen voor de Home Button zijn wat minder duidelijk: zou je kunnen instellen wat er gebeurt wanneer je meermaals of juist heel lang op deze knop drukt? Daarnaast wordt ongetwijfeld een optie voor de iTunes WiFi Store toegevoegd.

Het About-scherm laat ook zien dat er nieuwe modem-firmware beschikbaar is: versie 04.02.04_G. De huidige versie is 03.14.08_G. Volgens TUAW zijn recente simlock-oplossingen erop gebaseerd dat ze de modem-firmware patchen, waardoor deze versie de huidige iPhone-unlock-methoden onbruikbaar kan maken. Bij de open source iUnlock is dat althans het geval, het is niet helemaal duidelijk of iPhoneSIMfree ook door dit probleem wordt getroffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:25
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.